На Буковині обласна Народна рада утворила виконком та вимагає заборони ПР та КПУ

На Буковині обласна Народна рада утворила виконком та вимагає заборони ПР та КПУ26 січня відбулось засідання Народної ради Чернівецької області, на порядок денний якого винесли 11 питань, по кожному з яких було прийнято рішення.
Вирішено створити
виконком Народної ради;
громадських формувань з охорони громадського порядку та загони муніципальної міліції;
Антикорупційне бюро;
Звернутися до депутатів місцевих рад різного рівня в області від Партії регіонів щодо їхнього виходу з партії та фракції;
Створити Громадську експерту раду при Народній раді;
Звернутися до правоохоронців, які знаходяться в столиці, щодо їхнього повернення до Чернівецької області;
Звернутися до судових органів щодо невиконання ними антиконституційних законів від 16 січня;
Заборонити діяльність ПР та КПУ на території області
Представникам Народної ради брати участь в апаратних нарадах обласної адміністрації;
Включення до складу Народної ради народних депутатів О.Фищука та М.Федорука.
Народна рада Чернівецької області вирішила розпочати процес утворення Народних рад в районах та містах краю.
Виконком складатиметься з п’яти блоків: силового (робота з правоохоронними органами, загони самооборони тощо), бюджетно-фінансового, інформаційного, адміністративно-господарського, гуманітарного. На наступному засіданні Народної ради члени президії запропонують персональний склад виконкому, залучивши туди і представників громадськості.
Рішення про створення громадських формувань з охорони громадського порядку та загони муніципальної міліції, що передбачено чинним законодавством.
Антикорупційне бюро буде займатись виявленням та притягненням до відповідальності корупціонерів, припинення діяльності корупційних схем тощо. Буковинці, які постраждали від корупційних діянь або мають інформацію щодо корупції в органах влади чи місцевого самоврядування, зможуть звертатись до цього бюро.
Пропозицію громадськості щодо створення Громадської експертної ради при Народній раді підтримано представниками Народної ради.

peredplata