А де ви раніше були? Запізніле каяття регіоналів Буковини

А де ви раніше були? Запізніле каяття регіоналів БуковиниЗАЯВА

фракції Партії регіонів в Чернівецькій обласній раді

Ми, депутати фракції Партії регіонів у Чернівецькій обласній раді, глибоко стурбовані суспільно-політичною ситуацією в країні. Засуджуємо насильство і кровопролиття, що сталися під час акцій протесту на вулицях Києва і інших міст України, висловлюємо співчуття родинам загиблих.

Буковинські депутати Партії регіонів, члени нашої політичної сили, яких в обласній партійній організації понад 15 тисяч, не причетні до протиправних вчинків і не несуть відповідальності за прийняття злочинних рішень чи їх виконання. Тому не вважаємо, що всупереч демократичним принципам і європейській практиці наша політична сила має бути заборонена і члени партії піддаватися тиску і публічному приниженню.

Вважаємо, що проголошене сьогодні рішення про відставку Прем’єр-міністра України Миколи Азарова виправдане, хоча визнаємо цей крок запізнілим. Тим не менш, розцінюємо його як важливий фактор для мирного врегулювання конфлікту в державі та відновлення довіри між переговорними сторонами.

Вважаємо, що всім політичним силам, громадським організаціям і суспільству треба зупинитися у протистоянні, вдатися до цивілізованих методів виходу з політичної кризи.

У суспільстві має запанувати мир. Україна повинна вийти зі стану війни, причому цілісною і без втрат – людських, економічних, ресурсних. Заради цього всім сторонам конфлікту необхідно вести переговори на всіх рівнях і домовлятися, як жити країні далі.

У зв’язку з цим фракція Партії регіонів ініціює скликання позачергової сесії Чернівецької обласної ради з метою прийняття рішень, спрямованих на реальне пониження градусу політичного протистояння в області, з’ясування причин, що призвели до ескалації справедливого обурення людей та насилля, притягнення винних до відповідальності, заслуховування звітів керівників правоохоронних органів області щодо їх ролі у посиленні суспільного протистояння та прийняття обласного бюджету на 2014 рік. Закликаємо колег по депутатському корпусу з інших фракцій та груп підтримати нашу пропозицію.

Керівник фракції Георгій Галиць

peredplata