Звернення до спортсменів, тренерів та голів спортивних федерацій Буковини

Я, Олексій Коломієць, майстер спорту міжнародного класу, неодноразовий чемпіон України та Радянського Союзу, учасник естафети олімпійського факелу миру 1980 року, голова федерації легкої атлетики Буковини глибоко занепокоєний заявами на кшталт «захист боксерами «своєї людини». Такі слова стали дуже резонансними, і сьогодні, на превелику радість, не знайшли підтвердження. Однак, як кажуть, диму без вогню не буває.

Тому сьогодні я звертаюся до спортсменів, тренерів та голів спортивних федерацій не як політичний діяч, а як людина, яка все своє життя присвятила спорту. Спортсмени завжди були далекі від політики. До останнього часу політичні баталії були не для нас. Ми звикли з’ясовувати хто сильніший не на мітингах, чи в сесійних залах, а на помостах, борцівських килимах, рингах та татамі. Завдання спортсменів – це принесення слави нашій області, виведення України на світову арену спорту. Ми оздоровлюємо, робимо міцнішою нашу націю. І сьогодні настав час, коли ми не можемо просто залишатись у своїх спортивних залах, а маємо вийти на вулиці.

У нинішній ситуації, що склалася на теренах нашої країни, на наші вміння та нашу силу є великий попит. Зараз ми потрібні всім. Потрібні регіоналам , які за гроші наймають спортсменів для нападів на активістів громадських протестів. Потрібні екстремістським організаціям, які намагаються за допомогою фізично підготовлених людей спровокувати учасників мирного протесту до агресивних дій, як це було у Києві, біля Київради та на Банковій.

Прошу вас, не продавайтесь негідникам за гроші! Не вступайте у провокативну боротьбу з правоохоронними органами, не ставайте учасниками екстремістських рухів! Не давайте спекулювати на вашому благородстві. Для нас є робота, яка принесе лише користь суспільству. Більше не можна бути байдужими, але потрібно використовувати свої вміння з розумом.

Закликаю тренерів та голів спортивних федерацій – не змушуйте своїх вихованців стати негідниками в очах суспільства! Сьогодні кожна молода людина спортивної зовнішності прирівнюється до «тітушка». Тому ми разом повинні очистити ім’я спортсмена, стати пліч-о-пліч з народом, стати на захист громадян України.


Якщо ж негідники знову захочуть помахати кулаками, то нехай зустрінуть достойних супротивників!

peredplata