Сергій Арбузов, Андрій Клюєв і Микола Азаров мають паспорти громадян Австрії

Про це, як повідомляє Радіо Свобода, заявила співголова групи \”Зелених\” і \”Європейського вільного альянсу\” у Європарламенті Ребекка Гармс під час виступу у Страсбурзі.

\”Арбузов, Клюєв та Азаров – люди, на яких лежить відповідальність за насилля й терор в Україні, – володіють паспортами Австрії та можуть вільно відвідувати ЄС\”, – сказала вона.

\”Про це ми довідалися від наших австрійських колег. Вони можуть вільно виїжджати за межі країни, тоді як саме на них лежить відповідальність за насилля в Україні\”, – розповіла євродепутат.

Гармс закликала ЄС запровадити санкції проти високопосадовців, які відповідають за застосування насильства проти учасників мирних акцій протесту в Україні.

\”Саме обмеження їхнього в’їзду до ЄС від нас вимагає український народ. Цим особам слід впровадити дуже суворий візовий режим. Натомість пересічним громадянам треба полегшити цей доволі складний процес надання дозволів на в’їзд до ЄС\”, – зазначила Гармс.

Відзначимо, що, згідно з законодавством, громадянин України не може одначасно бути громадянином іншої держави. У статті 19 закону \”Про громадянство України\” йдеться в про те, що \”добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави, якщо на момент такого набуття він досяг повноліття\” є підставою для втрати громадянства України.

Як повідомляли австрійські ЗМІ, колишній прем\’єр Микола Азаров одразу після звільнення полетів до Австрії на приватному літаку. Зараз Азаров нібито перебуває у Відні, у свого сина, і планує залишатися там надовго.

Раніше у пресі писали, що син Азарова має дозвіл на проживання в Австрії.

peredplata