Прокурор Буковини: \”Мітингувальники мають звільнити всі адмінбудівлі\”

Прокурор Чернівецької області Павло Павлюк під час брифінгу для представників місцевих та центральних телеканалів зазначив, що протягом останніх двох місяців, в Україні склалася непроста ситуація. Порушення громадського порядку, масові заворушення, захоплення адміністративних будівель, створення нелегітимних органів управління – все це дії, які вийшли за межі Закону.

«У Чернівецькій області також мають місце факти порушення чинного законодавства. Зокрема, 24 січня деякі радикально настроєні особи вчинили силове захоплення приміщення Чернівецької облдержадміністрації. За цим фактом зареєстроване кримінальне провадження», – констатував П.Павлюк.

Щоб досягти компромісу в ситуації, що склалася в державі, Верховною Радою прийнято Закон України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань». Він уже набрав чинності, але буде введений в дію тільки після офіційного повідомлення на сайті Генпрокуратури про звільнення усіх адміністративних будівель як у Києві, так і в інших містах, а також після розблокування вулиць, окрім тих, де відбуваються мирні акції протесту.

«Тому мітингувальникам, які нині перебувають у приміщенні Чернівецької облдержадміністрації, необхідно звільнити будівлю, щоб цей Закон був застосований, а учасники протестів – звільнені від кримінальної відповідальності», – резюмував прокурор області.
Прес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata