Т.Чорновол: \”Київ – це Україна, де Майдан – це зона безпеки\” (ВІДЕО)

Сьогодні у Чернівцях побували журналістка та активістка Євромайдану Тетяна Чорновол і координатор київського Автомайдану Віктор Ткаченко. Вони розповіли про своє бачення нинішньої ситуації в Україні.

Т.Чорновол: "Київ - це Україна, де Майдан - це зона безпеки" (ВІДЕО)

«В Україні триває справжня війна, в якій ми втрачаємо наших друзів, українців», – вважає Чорновол. Вона розповіла, що кілька років тому, перебуваючи в Грозному під час воєнних дій, вважала Україну спокійною і захищеною державою, та ніколи не могла припустити, що станеться щось подібне до нинішньої ситуації.
«Зараз ми в Києві живемо в реаліях війни. Коли люди прокидаються вночі від якогось шуму на подвір’ї і вибігають подивитися, чи не горять їхні автомобілі. Коли ти йдеш по вулиці і озираєшся, чи немає біля тебе людей у кросівках. Коли ти кожного ранку дивишся в Інтернеті списки людей, з якими щось сталося, і з острахом шукаєш там своїх друзів. Тобто ти вже так до цього звик, що навіть не звертаєш увагу на прізвища людей, які тобі невідомі. Це дуже ненормально», – сказала активістка.
Вона вважає, що влада переступила всі межі, проливши людську кров, а тому українці не мають права залишатись байдужими і стояти осторонь подій в Україні.

peredplata