Тимошенко може отримати ще 12 років?

Тимошенко може отримати ще 12 років?Юлії Тимошенко можуть додати ще 12 років ув\’язнення до тих 7, які у неї уже є. Це передбачає стаття, за якою висунуто обвинувачення за борги ЄЕСУ.

Незважаючи на те, що мова йде про події 1996 року, термін давності статті не минув.

Про це повідомив, відповідаючи на запитання журналістів, начальник головного слідчого управління СБУ Іван Дерев\’янко, пише \”ЛігаБізнесІнформ\”.

Дерев\’янко зазначив, що Тимошенко пред\’явлено звинувачення за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу Україні. Мова йде про \”здійснення замаху на розтрату державних коштів\”. Стаття передбачає відповідальність до 12 років позбавлення волі. При цьому він зазначив, що остаточно з мірою відповідальності буде визначатися суд.

Відповідаючи на питання, чи не минув термін давності по даній справі, Дерев\’янко сказав: \”Відповідно до вимог законодавства, зокрема Кримінального кодексу Україні, строки давності в даному випадку не минули, оскільки, як відомо, в січні 2009 року Тимошенко було скоєно злочин і, відповідно до закону, з цього моменту терміни давності притягнення до кримінальної відповідальності перериваються і починають спливати заново, тобто, до 2019 року \”.

Відповідаючи на запитання, чи будуть слідчі СБУ вимагати для Тимошенко запобіжного заходу взяття під варту в тому випадку, якщо вона буде відпущена на свободу, Дерев\’янко зазначив, що на даний момент слідчими СБУ запобіжний захід не обирався, оскільки відносно однієї і тієї ж особи не може бути обрано два різні запобіжні заходи.

\”Що буде далі – покаже слідство\”, – сказав він.

Нагадаємо, Юлії Тимошенко офіційно висунуто звинувачення в замаху на розтрату 405 млн доларів У 1990-і роки. Про це повідомив на брифінгу в четвер, 13 жовтня, начальник Головного Слідчого управління Служби безпеки України Іван Дерев\’янко.

Нагадаємо, 11 жовтня оголосили вирок Юлії Тимошенко в Печерському райсуді Києва. Колишнього главу уряду та лідера опозиції визнали винною у перевищенні службових повноважень при укладанні на початку 2009 року газової угоди з Росією. Екс-прем\’єрку засудили до позбавлення волі на 7 років. Таке покарання – сім років позбавлення волі – вимагала прокуратура.

Апеляція може бути подана адвокатами Тимошенко протягом 15 днів з моменту винесення вироку суду. А тим часом екс-прем\’єрка перебуватиме у Лук\’янівському СІЗО.

Джерело та світлина ТСН

peredplata