Доля Криму і спокою в цьому місці важливіше, ніж ситуація з Януковичем\”, – Аваков

Тимчасовий в.о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в рамках пошуку Віктора Януковича не робилися \”жорсткі заходи\” , щоб не допустити збройного конфлікту в Криму.

Про це він розповів на прес-конференції в середу.

\”Скажу вам гранично відверто, що це була одна з причин, чому в ту ніч з Валентином Наливайченком, коли були в Криму, в Севастополі, ми не стали продовжувати жорсткі дії відносно Віктора Януковича, йти до кінця\”, – сказав Аваков.

\”Тому що в цей момент ми розуміли, що це по суті провокація силового конфлікту в місті з провокацією сил іноземних держав втрутитися в цей конфлікт\”, – додав він

\”Ми прийняли рішення , що нам доля Криму і доля спокою в цьому місці важливіше, ніж ситуація з Януковичем\”, – говорить Аваков.

За словами Авакова, Генеральна прокуратура утворила велику слідчу групу, до якої входять представники МВС та СБУ, яка займається питаннями масових вбивств громадян України і проводить розшук Януковича.

\”Зараз суспільство буде отримувати інформацію, яку визнає потрібною ГПУ і це нормально\”, – зазначив Аваков.

Раніше Аваков повідомляв, що 23- го лютого Янукович прибув до Криму. Шукати його вилітали Аваков і в.о. глави СБУ Валентин Наливайченко.

Українська правда

peredplata