Чехія, Угорщина та Польща перешкоджатимуть євроінтеграції України, поки Тимошенко за гратами.

Прем\’єр-міністри Чехії, Угорщини та Польщі Петр Некас, Віктор Орбан і Дональд Туск заявили, що чинитимуть перешкоди євроінтеграційним процесам України до тих пір, поки лідер партії \”Батьківщина\”, екс-прем\’єр-міністр України Юлія Тимошенко перебуває у в\’язниці.

Польський прем\’єр-міністр Дональд Туск сказав, що захист прав людини є \”найбільш важливим європейським стандартом\”.

\”З тих пір, як колишній прем\’єр-міністр Юлія Тимошенко сидить у в\’язниці, важко говорити про те, що Україна відповідає європейським стандартам\”, – заявив прем\’єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Ми говоримо відкрито, що ми не можемо собі уявити ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною, в ситуації, коли судова система в Україні не працює, і до тих пір, поки колишній прем\’єр-міністр Юлія Тимошенко перебуває у в\’язниці \”, – сказав прем\’єр-міністр Чехії Петр Некас.

Нагадаємо, раніше дипломатичні джерела в ЄС повідомили про те, що лідери ЄС розглядають можливість скасувати запрошення Януковичу відвідати Брюссель 20 жовтня.

Частина депутатів Європарламенту висловилася за скасування візиту Януковича, частина – за необхідність зустрічі з українським президентом для роз\’яснювальної роботи на тему демократії. Візит президента Віктора Януковича до Брюсселя попередньо запланований на 20 жовтня.

12 жовтня Кетрін Ештон заявила про те, що Євросоюз вважає необхідним продовжити переговори про асоціацію з Україною, незважаючи на вирок, винесений Тимошенко.

13 жовтня Ештон заявила, що Євросоюз виступає за забезпечення максимально швидкого процесу оскарження вироку Юлії Тимошенко, щоб вона могла брати участь у парламентських виборах у 2012 році як умову підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Джерело ТСН

peredplata