Українці Криму попросили владу про захист

Українці Криму закликають українську владу вжити всі заходи для захисту спокою та безпеки кримчан, а від європейських структур чекають впливу на позицію Росії щодо сепаратистських настроїв.

Про це йдеться в заяві українців Криму до світової спільноти і народу України, текст якої має агентство \”Інтерфакс-Україна\”.

\”Закликаємо з метою запобігання війни в Криму і Україні в цілому: український народ захистити всіх громадян України, які проживають в Криму; владу Української держави негайно вжити заходів для забезпечення миру, спокою і безпеки кримчан; всіх тверезомислячих кримчан не піддаватися на провокації антидержавних сил\”, – сказано у зверненні.

У заяві також говориться: \”(Закликаємо) ядерні держави-гаранти територіальної цілісності та безпеки України – Великобританію, США, Францію і Китай, згідно з Будапештським меморандумом, вжити заходів для запобігання іноземного втручання у внутрішні справи нашої держави; ООН, ОБСЄ, ЄС і Раду Європи – вплинути на позицію Росії про неприпустимість провокування сепаратизму в регіонах України, зокрема, в АРК і м. Севастополі\”.

Українці Криму також дали свою оцінку ситуації в автономії: \”Безвідповідальні політики АРК поставили Кримський півострів на межу міжнаціонального конфлікту і провокують збройне зіткнення між Україною і Російською Федерацією!\”.

\”Ми є свідками відвертого провокаційного втручання іноземних політиків в політичне життя невід\’ємної складової України – АРК та м.Севастополя\”, – сказано в заяві.

Крім того, підкреслюється у зверненні, відбуваються \”прямі погрози українцям, що проживають в автономії, погрози тим, хто підтримував Євромайдан в Криму, незалежно від національності\”.

Заява українців Криму підписана лідером громадської організації \”Кримський центр ділового та культурного співробітництва \”Український дім\” Андрієм Щекуном і архієпископом Сімферопольським і Кримським Української православної церкви Київського патріархату Климентом (в миру – Павло Кущ)
УП

peredplata