Міська рада закликала чернівчан зберігати спокій та дотримуватися законів

Міська рада закликала чернівчан зберігати спокій та дотримуватися законів Учора, 2 березня, відбулася 46 позачергова сесія Чернівецької міської ради. На ній депутати шостого скликання ухвалили звернення до чернівчан, звернення до жителів міст-побратимів Чернівців у Російській Федерації, а також звернення до Центральних органів влади в Україні.

Депутати закликали чернівчан зберігати спокій та суворо дотримуватися законодавства, особливо щодо виконання військового обов’язку, національної безпеки та оборони. Задля безпеки городян Чернівецька міська рада підтримала ініціативу створення громадського формування «Народна самооборона Чернівців».

У зверненні до жителів міст-побратимів Чернівців у Російській Федерації чернівецькі депутати закликали не допустити кровопролиття між братніми народами і зберегти територіальну цілісність України. У зверненні наголошується на тому, що Рада Федерації Росії 1 березня 2014 року підтримала введення військ на територію України, порушивши цим Будапештський меморандум і діючі українсько-російські домовленості.

Аналогічне звернення адресоване Центральним органам влади в Україні. Згідно з ним вони повинні зробити все можливе для збереження цілісності держави. Зокрема, Верховна Рада та Уряд України повинні забезпечити захист української держави, використати всі наявні мирні можливості дипломатичного врегулювання антиукраїнської агресії, привести Збройні Сили України в повну бойову готовність.

Українська влада повинна добиватись рішення про підписання угоди асоціації із Євросоюзом. Верховна Рада України та Міністерство закордонних справ України повинні докласти усіх зусиль щодо забезпечення гарантій Будапештського меморандуму про незалежність України, недопущення небезпечного розвитку в Криму.

Натомість ЗМІ повинні організовувати цілодобову передачу інформації з вимогою зупинити агресію. Компетентні органи влади повинні звернутися до української громади в Росії щодо впливу на Президента Російської Федерації для запобігання збройного протистояння на території України.

peredplata