На Буковині призначили нового начальника управління СБУ

На Буковині призначили нового начальника управління СБУ Виконуючий обов\’язки Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов звільнив з посади начальника управління СБУ у Чернівецькій області Сергія Семишкура і призначив новим керівником Юрія Кіцула.

\”Відповідно до пункту 17 частини першої статті 106 та статті 112 Конституції України постановляю: призначити Кіцула Юрія Васильовича начальником Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області\”, – йдеться в указі, розміщеному на офіційному сайті глави держави.

Довідка: Кіцул Юрій Васильович народився народився 14 червня 1959 року в с. Русів Снятинського району Івано-Франківської області. Одружений, виховує сина та доньку.

У 1981 році закінчив Чернівецький національний державний університет. Службову діяльність в органах безпеки розпочав у 1984 році. У 1996 році закінчив Національну академію СБ України. Заслужений юрист України.

Раніше Юрій Кіцул вже очолював СБУ на Буковині. Він був призначений начальником УСБУ у Чернівецькій області 23 жовтня 2009 року тодішнім президентом Віктором Ющенком і обіймав цю посаду до квітня 2010 року. Указом Президента України 20.04.2010 року Юрія Кіцула призначено начальником Управління СБУ у Львівській області.

peredplata