Арешт Фірташа докорінно змінить розстановку сил на Буковині

Арешт бізнесмена Дмитра Фірташа докорінно змінить розстановку політичних сил у Чернівецькій області, яку олігарх контролював через своїх ставлеників в ОДА та міськраді.

Про це місцевим ЗМІ повідомив політолог, доцент Чернівецького національного університету Ігор Мельничук.

«Ті, хто перебуває при владі, повинні зрозуміти, що рано чи пізно цю владу доведеться втратити і відповідати за всі правопорушення і злочини, які робилися в той період, – заявив І. Мельничук. – Колишнє керівництво області, яке було близько пов’язане з Фірташем і його оточенням, також чудово розуміло і знало, чим це у майбутньому може закінчитися. Перш ніж починати оцю гру, вони мали усвідомити, що така гра досить небезпечна. Тому, в даному контексті, це докорінно змінить розстановку сил в області. Це дуже б’є по колишній владі і по тих особах, які з Партії регіонів хотіли би перекинутися тепер до нинішньої влади. Колишній керівник ОДА неодноразово говорив про те, що «ми повинні бути дуже вдячні меценату» і маємо ледь не руки йому цілувати».

«Арешт Фірташа практично ставить хрест на можливостях і амбіціях тих людей, які останнім часом керували в місті. Мається на увазі частина «нових» регіоналів і «тушок», яких пов’язують із колишнім секретарем міськради Віталієм Михайлішиним та його оточенням», – зазначив експерт.

Як повідомлялось раніше, олігарха Дмитра Фірташа заарештували в Австрії на вимогу Федерального бюро розслідувань США.
Джерело

peredplata