ВР АРК проголосила Крим незалежною державою

17 березня Верховна Рада Криму ухвалила постанову «Про незалежність Криму». За відповідний документ проголосували 85 депутатів.

В ухваленому документі зазначено, що «Верховна Рада Автономної Республіки Крим, виходячи з прямого волевиявлення народів Криму на референдумі 16 березня 2014 року, яке засвідчило, що народи Криму висловилися за входження до складу Росії й, отже, за вихід зі складу України та за створення незалежної держави, керуючись декларацією про незалежність Республіки Крим, ухваленою на позачерговому пленарному засіданні ВР АРК 11 березня 2014 року та позачерговому пленарному засіданні Севастопольської міської ради 11 березня 2014 року, постановляє: проголосити Крим незалежною суверенною державою – Республікою Крим, в якій місто Севастополь має особливий статус».

У документі зазначено, що Крим має намір будувати свої відносини з іншими державами на основі рівності, миру, добросусідства, інших загальновизнаних принципів політичної, економічної та культурної співпраці між країнами.

«Республіка Крим звертається до ООН, до всіх держав світу із закликом визнати незалежну державу, створену народами Криму», – йдеться в постанові.

У документі наголошується, що «з дня набуття чинності нинішньою постановою на території Республіки Крим не застосовується законодавство України, не виконуються рішення Верховної Ради України та інших державних органів України, ухвалені після 21 лютого 2014 року».

«Діяльність державних органів України на території Криму припиняється, їх повноваження, майно та грошові кошти переходять державним органам Республіки Крим, визначеним урядом Республіки Крим», – наголошується в постанові, розміщеній на сайті Верховної Ради АРК.

Верховну Раду Криму перейменовано на Державну Раду Республіки Крим, повідомляє прес-центр кримського парламенту.

Відповідне рішення ухвалено на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради РК у понеділок.

«У зв\’язку з виходом зі складу України та проголошенням Республіки Крим незалежною державою Верховна Рада Автономної Республіки Крим постановляє: іменувати представницький орган Республіки Крим Державною Радою Республіки Крим – парламентом Республіки Крим із дня проголошення незалежності Республіки Крим», – йдеться в документі.

Окрім того, у документі зазначено, що Республіка Крим в особі Верховної Ради Автономної Республіки Крим звертається до Російської Федерації з пропозицією прийняти Республіку Крим до складу Російської Федерації як нового суб\’єкта зі статусом республіки.

За результатами оброблення 100% бюлетенів загальнокримського референдуму, що відбувся в неділю, за приєднання Криму до складу Росії проголосували 96,77% виборців.
Джерело: ZAXID.NET

peredplata