ДЕРЖДУМА РФ УЖЕ \”ПРИЄДНАЛА\” КРИМ ДО РОСІЇ

Державна Дума Російської Федерації підтримала приєднання Криму до Росії.

\”Держдума проголосувала за приєднання Криму, залишилася Рада Федерації\”, – пише журналіст Павло Шеремет у Твіттері.

\”Москва йде по найкрутішому варіанту – жодної дипломатії та маскування\”, – вважає він.

Держдума у вівторок прийняла заяву \”Про ситуацію в Республіці Крим\”, повідомляє \”Інтерфакс-Україна\”.

Документ ініціював спікер Держдуми Сергій Наришкін, а також лідери всіх чотирьох парламентських фракцій – Володимир Васильєв (\”Единая Россия\”), Володимир Жириновський (ЛДПР), Геннадій Зюганов (КПРФ) і Сергій Миронов (\”Справедливая Россия\”).

\”Державна Дума Федеральних Зборів РФ вітає вільне волевиявлення народу Криму на референдумі 16 березня 2014 року про входження Республіки Крим і міста Севастополя до складу Російської Федерації\”, – говориться в заяві.

\”Депутати Державної Думи висловлюють упевненість у тому, що органи державної влади й керівництва Республіки Крим будуть підтримувати на її території мир, міжнаціональну й міжконфесійну згоду і мовне різноманіття, яке склалося на даній території\”, – додається в ньому.

Держдума зобов\’язується своїми рішеннями й діями \”сприяти соціально-економічному розвитку Криму й стабільності на його території в перехідний період\”.

Крім того, депутати обіцяють \”сприяти забезпеченню безпеки всіх осіб, що перебувають на території Республіки Крим, незалежно від громадянства, національності, мовної та релігійної приналежності, дотриманню їхніх законних прав і свобод\”.

Депутати – представники всіх парламентських фракцій прийшли у вівторок на пленарне засідання Держдуми з георгіївськими стрічечками на грудях.

Вони пояснюють це історичною подією – визнанням Росією незалежності Криму й \”майбутнім вступом Республіки Крим до складу Росії\”.

Як відомо, о 15 годині (13.00 за київським часом), обидві палати Федеральних Зборів зберуться в Георгієвській залі Кремля, щоб почути виступ президента РФ у зв\’язку з прийняттям Криму й Севастополя до складу Російської Федерації.

peredplata