Янукович у Росії закликає українців до сепаратизму

Янукович у Росії закликає українців до сепаратизму Віктор Янукович у зверненні до українського народу закликав проводити референдум про статус кожного регіону в складі України.

Таке звернення Януковича наводить російське агентство ИТАР-ТАСС.

\”Як президент, який з вами думками й душею, закликаю кожного розсудливого громадянина України – не дайте самозванцям вас використовувати! Вимагайте проведення референдуму про визначення статусу кожного регіону в складі України\”, – говориться у зверненні Януковича.

В зверненні від імені Януковича все, що відбувалося й відбувається в останні місяці в Україні, називається \”збройним державним переворотом, який був зроблений опозицією на зброї терористичних угруповань за повної підтримки деяких Західних держав\”.

\”Абсолютно логічно, що протест, який розпалюється на Південному-Сході України – це природня реакція густонаселеного промислового краю на збройний державний переворот\”, – заявив він.

\”Самозванці не мають мандата довіри українського народу, не мають права позбавляти кожного громадянина України його права голосу, шляхом внесення антиконституційних змін у законодавство, у тому числі й про вибори президента\”, – підкреслив Янукович.

\”Анархія, що діється на вулицях нашої країни, не має нічого спільного з демократією\”, – переконаний Янукович, який вже понад місяць перебуває у Росії.

\”Нехай хоч одна західна держава назве демократичними кроки, що вживають нинішніми \”керівниками\”. Не думаю, що хтось з європейських чиновників високого рангу привселюдно визнає нормальним розстріли й грабежі на вулицях їх держав, коли терористи називаються активістами, яким безкарно дозволено вбивати й грабувати людей\”, – сказав Янукович.

Тільки всеукраїнський референдум, а не екстрені дострокові вибори президента можуть у значній мірі стабілізувати політичну ситуацію й зберегти суверенітет і цілісність України, вважає Янукович.

Внесені в законодавство \”антиконституційні зміни\”, у тому числі й про вибори президента України, \”виключають можливість чесних виборів, коли б вони не відбулися\”, впевнений він.

\”Нинішня так звана влада прийняла пакет законів, що прямо порушують Конституцію України. Ці закони були прийняті під тиском \”майдану\”. Над багатьма народними депутатами і їх родинами відбувалися акти насильства, не говорячи вже про постійні погрози\”, – говориться в його зверненні.

Джерело: УП

peredplata