Стали відомі організатори і причетні до вбивств на Майдані (документи)

Стали відомі організатори і причетні до вбивств на Майдані (документи)Добути документи вдалося завдяки деяким співробітникам МВС і СБУ, які допомогли їх зібрати на свій страх і ризик. Згідно інформації, спецоперації по силового розгону акцій протесту доповідалися вищому керівництву країни і вводилися в дію з моменту його схвалення.

Снайперами на Інститутській були бійці підрозділу спецоперацій Внутрішніх військ та спецпідрозділу «Омега», а в підготовці спецоперацій «Бумеранг» і «Хвиля» допомагав колишній перший заступник ГРУ Російської Федерації. Крім того, як пише ZN.ua, вказівку на застосування зброї екс-глава МВС Віталій Захарченко давав спецпідрозділу «Сокіл».

Про це заявив депутат, голова тимчасової слідчої комісії ВР Геннадій Москаль, який представив документи, отримані з допомогою працівників СБУ та МВС.

«Матеріали про злочинну діяльність правоохоронців допомагали збирати на свій страх і ризик патріотично налаштовані працівники МВС та СБУ. Врешті-решт у мене на руках виявилися плани спецоперацій з силового розгону акцій протесту «Бумеранг» і «Хвиля», – написав він.

«Я вирішив оприлюднити частину планів «Хвиля» і «Бумеранг» – документи, які доводять, що снайперами на Інститутській були бійці підрозділу спеціальних операцій внутрішніх військ, яким керує полковник С. Асавалюк, і бійці підрозділу внутрішніх військ «Омега» , – повідомив Москаль.

«Вказівку на застосування зброї колишній міністр МВС Захарченко дав спецпідрозділу ГУБОЗ МВС «Сокіл», – підкреслив він.

Крім того, він надав прізвища та номери телефонів керівників підрозділів, які брали участь у силовому розгоні акцій протесту.

«На підставі цих даних Генпрокуратура повинна порушити кримінальні провадження», – підкреслив він.

«Після цього я добровільно передам до слідчої групи ГПУ інші матеріали, які вказують на причетність до кривавих подій міністра МВС Захарченка (який особисто заявив 20 лютого, що віддав наказ про застосування бойової зброї) , його заступника Ратушняка, начальника департаменту громадської безпеки МВС Крикуна, командувача внутрішніх військ МВС С. Шуляка, в.о. начальника ГУМВС у Києві В.Мазана, голови СБУ А.Якименко, його першого заступника Ст. Тоцького, начальника УСБУ в Києві та Київській області О. Щоголіва, командирів підрозділу СБУ «Альфа», – додав він.

«Допомога в підготовці спецоперацій МВС і СБУ надавав колишній перший заступник ГРУ Російської Федерації, який проживав у готелі «Київ» (його проживання та харчування оплачувала СБУ). Українська влада задіяла фахівця з Росії, оскільки наш голова СБУ виявився льотчиком, а міністр МВС – ОБХСС-ником », – додав він.

«Всі дані росіянина будуть надані Генпрокуратурі, а ступінь його вини нехай визначає слідство. Крім того, я готовий передати Генпрокуратурі матеріали, які вказують, що при силовому розгоні акцій протесту МВС і СБУ діяли як організоване злочинне угруповання», – повідомив Москаль.

«Плани «Бумеранг» і «Хвиля» доповідалися вищому політичному керівництву країни і вводилися в дію з моменту його схвалення», – зазначив він і висловив занепокоєння та обурення, «що на сьогоднішній день, нікому з чиновників не вручено повідомлення про підозру, ніхто з них не затриманий і не заарештований».

Крім того, Геннадій Москаль на своїй сторінці в Фейсбук написав:

Маю достовірні дані про те, що в придушенні акцій протесту з 19 по 22 лютого 2014 року на Майдані та прилеглих до нього вулицях активну участь брали полки міліції громадської безпеки «Беркут» ГУ МВС України в м.Києві, а також спецпідрозділи «Беркуту», відряджені з таких регіонів: Крим, місто Севастополь, Волинська, Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська області.

Під час цих протистоянь людей вбивали й ранили не тільки зі снайперських гвинтівок, а й з автоматів Калашникова, які були на озброєні «Беркуту», а також з іншої вогнепальної, в тому числі гладкоствольної, зброї. Зараз проводиться ідентифікація осіб, у чиїх руках знаходилася ця зброя. Ряд злочинів із використанням вогнепальної зброї може так і залишитися нерозкритим, оскільки велика частина працівників «Беркуту», що брали участь у подіях 19- 22 лютого, втекла, прихопивши з собою зброю, яка сьогодні знаходяться на нелегальному положенні. А утікачів досі ніхто не розшукує, щодо них немає навіть орієнтирів.

Стали відомі організатори і причетні до вбивств на Майдані (документи)
Стали відомі організатори і причетні до вбивств на Майдані (документи)
Стали відомі організатори і причетні до вбивств на Майдані (документи)
Стали відомі організатори і причетні до вбивств на Майдані (документи)
Стали відомі організатори і причетні до вбивств на Майдані (документи)
Стали відомі організатори і причетні до вбивств на Майдані (документи)

Джерело

peredplata