Михайло Гайничеру провів нараду з керівниками структурних підрозділів облради

Голова обласної ради Михайло Гайничеру провів нараду з керівниками управління та відділів виконавчого апарату обласної ради. Обговорювались питання ефективного використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст області. Йшлось про проведення інвентаризації об’єктів комунальної власності, уточнення їх переліку, забезпечення ефективного використання наявного майна. Розглядались також питання функціонування об’єктів природно-заповідного фонду. Михайло Гайничеру доручив керівникам профільних структурних підрозділів вивчити досвід вирішення цього питання в інших областях України та його законодавчу базу.
На нараді обговорювались також організаційні моменти проведення чергової сесії обласної ради. Окремі заплановані питання порядку денного сесії були відкликані новим керівництвом облдержадміністрації, а доповідачами з більшості планових питань є новопризначені керівники департаментів ОДА, яким потрібен деякий час для опрацювання документів. На апаратній нараді було визначено основні напрямки роботи обласної ради на тиждень.

Михайло Гайничеру взяв участь у зустрічі щодо перспектив поглиблення транскордонного співробітництва (Фото – у розділі ФОТОРЕПОРТАЖІ http://oblrada.cv.ua/photoreports)

Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь в заходах, організованих Сучавською повітовою радою та Префектурою Сучавського повіту під патронатом Представника Уряду Румунії з питань стратегічних економічних проектів та публічної дипломатії сенатора Мірчі Джоане. В обговоренні питань транскордонної співпраці та європейських перспектив України взяли участь також Надзвичайний та Повноважний Посол Польщі в Румунії Марек Щігель, Генеральний консул України в Сучаві Василь Боєчко, Генеральний консул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован, представники дипломатичного корпусу Румунії, депутати Румунського парламенту та Сучавської повітової ради, примарі прикордонних з Україною міст та комун.
Учасники зустрічі побували на закритому пропускному пункті Вікову де Сус – Красноїльськ, де наголосили на необхідності відновлення його роботи, обговорили перспективи транскордонного співробітництва за нових геополітичних обставин. Сенатор Румунії Мірча Джоане та Посол Польщі в Румунії Марек Щігель висловили однозначну підтримку територіальної цілісності та безпеки України, наголосили на необхідності та готовності надати нашій державі та її прикордонним територіям зокрема підтримку щодо розвитку потужного транскордонного співробітництва, реалізації спільних економічних та культурних програм.
Голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру висловив вдячність Сенатору та Послу за висловлену позицію щодо України та готовність реалізовувати транскордонні проекти, які сприятимуть інтеграції України в європейську спільноту. Він також зазначив, що необхідно якнайшвидше реалізовувати заплановані проекти, оскільки зволікання призводить до втрати їх актуальності та необхідності здійснення нових підходів та оцінок. Михайло Гайничеру також відзначив необхідність проведення зустрічі керівників міст і сіл прикордонних територій двох країн для якнайшвидшого визначення пріоритетів роботи та формування пропозицій, які потребують сприяння на урядовому рівні.
• Джерело: Прес-служба обласної ради

peredplata