Рада посилила відповідальність за злочини проти національної безпеки України

Народні депутати підтримали законопроект, який посилює відповідальність злочини проти нацбезпеки.

За законопроект \”Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо посилення відповідальності за вчинення злочинів проти основ національної безпеки України)\” проголосував 231 депутат, – повідомляє РБК-Україна.

Закон вносить зміни до санкцій статей 110, 111, 113, 114 та 279 Кримінального кодексу України в частині збільшення строків позбавлення волі.

Так, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України будуть каратися позбавленням волі на строк від 3 до 5 років. Ті самі дії, якщо вони вчинені повторно, або за попередньою змовою групою осіб, будуть каратися позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Якщо ці дії призведуть до загибелі людей або інших тяжких наслідків, вони караються позбавленням волі на строк від 10 до 15років або довічним позбавленням волі.

Окрім того, закон буде доповнено ще однією статтею 114-1, яка встановить відповідальність за в особливий період законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до закону України
Джерело: РБК-Україна

peredplata