Підписи за звільнення Тимошенко збирають у Франції

У Франції почали збір підписів за звільнення лідера \”Батьківщини\” Юлії Тимошенко. З відповідною ініціативою виступив французький філософ і письменник Даніель Сальваторе Шиффер. Він заявив про неприпустимість вироку, винесеного Тимошенко за результатами судового званого \”газового справи\”

Як передають \”Коментарі\”, посилаючись на прес-службу \”Батьківщини\”, Шиффер вважає, що правосуддя нашої країни \”воскрешає похмурі спогади про поліцейських методи сталінської диктатури і виявляється під стати московським швидким судам епохи Вишинського, фахівця з політичним чисткам\”.

У петиції філософа наголошується, що арешт Юлії Тимошенко в залі суду до винесення вердикту – це грубе порушення кримінального права, а винесений вирок \”настільки ж несправедливий, як необґрунтована\”.

За словами Шиффера, те, що судове переслідування, більше схоже на політичний суд Лінча, маскарад, негідний країни, яка претендує на зближення з ЄС, підтвердило нову справу, порушену відносно Тимошенко.

Французький філософ закликав довести \”дело Тимошенко\” до найвищих дипломатичних і судових інстанцій, а саме Європейського суду з прав людини і Суду Європейського Союзу. Якщо і цього буде недостатньо, автори звернення мають намір \”жорстко вимагати у FIFA відмовитися від проведення найближчого чемпіонату Європи з футболу на території України\”.

Шиффер зазначив, що це \”останнє урочисте звернення до української влади з вимогою негайно звільнити Юлію Тимошенко\”.

peredplata