Чернівці на «десерт». План російської окупації.

Чернівці на «десерт». План російської окупації.Чернівчани болісно дивилися он-лайн, як від України «віджимали» Крим. Тепер і Східну Україну. Але щиро вірять, що російські окупанти далі Сходу не підуть. Усім нав’язують думку: та нехай йде собі той Донбас, одні проблеми від нього, хочуть – нехай відділяються. І що після того всім буде добре: і жителям Донбассу і Путіну, бо вже насититься сповна. Так думали про Крим. Його «віддали», але після того усе лише почалося: Харків, Луганськ, Донецьк…

Впевнений, що у планах Путіна і решта України, крім західних, т.зв. бандерівських областей. Думаєте, Чернівці до них входять, думаєте, «маленький Париж» перебуває у зоні безпеки? На жаль, ні, бо надто толерантні, а ще й вигідні. Поясню чому.

Три роки тому ще нічого не віщувало біди, конфліктів і сепаратизму. 21 вересня 2011 року на факультеті історії, політології і міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбувався міжнародний науковий семінар на тему: “Буковина і Бесарабія: історичні уроки, стан і перспективи регіональної безпеки”. Його проведення ініціювали російські науковці, котрі взяли на себе і повне фінансування . У заході взяли участь двоє російських, троє молдавських і дев’ять українських науковців. Одним із перших виступав росіянин Журавльов Віталій Віталійович –кандидат соціологічних наук, експерт Інституту російськоого зарубіжжя (Москва, Росія) https://www.facebook.com/vitaly.zhuravlev.1

Тема його доповіді – “Цивилизационные аспекты региональной безопасности на примере Буковины”. Така собі дуже завуальована тема, але коли коли він почав говорити, все стало зрозуміло. Щоб коротко і зрозуміло, то Журавльов почав розповідати про Русский мир і, що найцікавіше, – про Буковину як його невід’ємну частину, при цьому спираючись нібито на історичні джерела. За фактом, то був абсолютно суб’єктивний виклад із проросійською інтерпретацією історії. Виступав науковець хвилин п’ятнадцять, і намагався все припіднести як беззаперечну істину. Цей виступ спочатку викликав посмішку, але насамкінець збурив усіх українських науковців. На стадії запитань і реплік український професор Олександр Добржанський спростував фактично кожну тезу свого російського колеги, навівши справді історичні факти, але без перекручувань й інтерпретації.

А це посилання на його статтю, там можете перечитати повністю.

http://www.politcontakt.ru/2011/09/sbornik-materialov-bukovina-i-bessarabiya-istoricheskie-uroki-sostoyanie-i-perspektivyi-regionalnoy-bezopasnosti/3/

Здавалося, ну і що тут такого? Росіяни гнуть свою лінію історії, українці відстоюють свою. Нормальна практика наукових зібрань, обміну думками, дискусії і пошуку істини в існуючих історично-політичних проблемах.

Але мене той виступ не залишив у спокої, і я в перерві звернувся за коментарем (тоді працював журналістом в газеті “Буковина” ) до другого росіянина, який був на семінарі. Знайомтеся: Галкін Дмитро Юрійович – політичний консультант, аналітик АНО «Центр політичних технологій «ПолитКонтакт» (Москва, Росія) https://www.facebook.com/dmitry.galkin.77

Задав йому дуже просте питання: Де ваша Росія і ваш “Русский мир”, і де Буковина? В чому полягає ваш інтерес в Буковині?

А він доволі чесно, ну і, звичайно, завуальовано, як на мене, відповів. Мовляв, ми (Росія) вбачаємо Буковину і Чернівці як місточок між Русским миром і Західним світом. У вас російські цінності сприймають доволі толерантно, це показала історія. І зараз ми також відзначаємо такий стан речей. На відміну від Західної України. Там люди проукраїнські й абсолютно не сприймають Росії. Тому ми робимо ставку на Буковину.

Скажу чесно, тоді я теж обурився таким словам, і не дав до газети статті про цей семінар, щоб не пропагувати ідей \”Русского мира\”. Семінар завершився, і все забулося. Зрештою, поговорили і розійшлися.

Але вже тепер я розумію, це – агенти впливу, експертне середовище, яке працює скрізь по Україні та ближньому російському зарубіжжі. Вони прокладають стежки, і роблять спроби на перспективу пояснити дії Росії. І щоб потім ні в кого не виникало питань “Що Росія від нас хоче”.

Лише тепер я згадав всю цю історію в контексті нинішніх подій. Вже чітко в’яжуться і російські прапори, якими розмалювали майже всі стовби у Чернівцях і написи на будівельних парканах в центрі міста “Великая Русь”. Це зробили ще в серпні коли почалася активна стадія обговорення куди Україна рухатиметься далі – в Митний союз чи в ЄС. Працюючи на ТВА зняв кілька сюжетів про це, і колеги з 5-го каналу теж висвітлювали тему. На сесії міської ради це питання піднімала Олена Калмикова. Комунальники мляво, але зафарбовували, а натомість щоразу з’являлися свіжі написи, а міліція за весь час так нікого і не впіймала на гарячому.

Це ж не просто хулігани робили. В Чернівцях був донедавна, не знаю чи ще є тепер такий собі “общєствєнний дєятель” як Ігор Дідух. Багато хто його знає. Я особисто ні. Але фото скажуть все самі за себе.

Чернівці на «десерт». План російської окупації.
Чернівці на «десерт». План російської окупації.
Чернівці на «десерт». План російської окупації.

Тут можете ознайомитися з його поглядами і діями.

Игорь Дидух

https://vk.com/pravda_didux

https://www.facebook.com/igor.didux

http://@MolotPravdu

http://molotpravdu.com/

http://molotpravdu.livejournal.com

facebook.com/igor.didux www.work.ua/resumes/1091718/

‎ http://vybor.ua/authors/2192.html

http://pluriversum.org/blogs/Hammertruth/

http://vybor.ua/authors/5105.h

Переконаний, що у Чернівцях необхідну роботу по провокаціях (російські прапори, червоні зірки на написі ”Герої не вмирають”) він проводить регулярно. Он навіть Михайлішина, можливо й завербував.

А тепер мої висновки, зважаючи на все вищевикладене. Впевнений, що Путін не зупиниться лише на Сході, а планує далі завойовувати решту України, крім Західної, бо та найпроблемніша, а людей, що тут проживають вінс сьогодні назвав “другосортними”. Незважаючи на це, мій прогноз – Чернівецьку область теж планує загарбати., адже тоді тут відкриється найближчі і найвигідніші “ворота” до Європи, (анклав – Калінінградську область поки що не берем до уваги). І такий вихід буде стратегічно важливим, щоб не мати справ із “бандерівською” Західною Україною, але бути на відстані витягнутої руки, провсяк випадок.

І вже все для цього робиться, якщо проаналізувати повідомленння у ЗМІ. Але все поступово. Спочатку Придністров’я, потім Молдову.

Для вхождения в состав России Приднестровье попросило ООН и ОБСЕ признать ее независимость

http://www.mk.ru/politics/world/article/2014/04/17/1015688-dlya-vhozhdeniya-v-sostav-rossii-pridnestrove-poprosilo-oon-i-obse-priznat-ee-nezavisimost.html

Путин о Приднестровье: пусть решают свою судьбу сами

http://obozrevatel.com/abroad/49038-putin-o-pridnestrove-pust-reshayut-svoyu-sudbu-sami.html

Путин заставит Молдову отказаться от сближения с ЕС

http://news.mail.ru/inworld/moldova/politics/17710093/

Ці новини свідчать про одне: в планах Путіна – крім загарбання України ще й Придністровя і Молдова. Вірно з цього приводу висловився президент Румунії Траян Басеску: ”Для президента РФ Владимира Путина, стремящегося восстановить Советский Союз, Украина и Республика Молдова своим геополитическим расположением близ границ ЕС и НАТО имеют приоритетное значение”

clck.ru/9ASfQ

А тепер подивіться на цю карту, це план захоплення України

http://www.pravda.com.ua/news/2014/03/24/7020087/ плюс моя версія розвитку подій.

План Путіна по захопленню України і Молдови

Справді, Буковина – стратегічна область. Насамкінець згадався “Памір” на кордоні з Румунією http://igormelika.com.ua/shhodennik-mandrivnika/pamir-terra-incognita-bukovinskix-karpat-07-09-05-11-chastina-druga

Якщо його відновлять, Росія отримає тотальний контроль над повітряним простором Європи.

Олександр Ткачук, незалежний журналіст

Джерело

peredplata