\”Буковинська сотня\” закликає Кіцула покинути посаду (заява)

Заява

Під час мітингу біля приміщення СБУ 18.04.2014 року з боку «громадськості» пролунала заява, нібито представники «Буковинської сотні» брали участь у роботі зборів громадськості та висловилася на підтримку кандидатури Юрія Кіцула на посаду Начальника Управління СБ України в Чернівецькій області.

У зв’язку із зазначеним прес-служба ГО «Буковинська сотня» повідомляє, що про проведення зазначеного засідання повідомлена не була та жоден із її представників участі у роботі «зборів» не брав. У зв’язку з цим вважаємо зазначене зібрання неправомочним представляти всю громаду краю, а фактично «підпільне» його проведення в закритому режимі, без ЗМІ, говорить про маніпуляції, провокацію є спробою знищення ідеалів Майдану.

У зв’язку з цим прес-служба організації офіційно повідомляє, що виступає категорично проти призначення Юрія Кіцула, особи, яка за дорученням Віктора Медведчука вже двічі намагалася забезпечити перемогу на президентських виборах Віктора Януковича у 2004 та 2010 роках, відома своїми провокаційними діями проти львівських патріотів під час обіймання посади начальника УСБУ в Львівській області, має відношення до Дмитра Фірташа та Василя Продана, до того ж збрехала громадськості про те, що не знайома з останніми, не має жодного морального права посідати будь-які керівні посади в Україні.

У зв’язку із зазначеними подіями організація заявляє про спроби тиску та погроз окремим нашим активістам з вимогами не брати участі у пікетуванні споруди СБУ. Заявляємо, особи, які погрожують, нам відомі та у випадку продовження тиску організація звертатиметься до правоохоронних органів.

Закликаємо Юрія Кіцула припинити тиск та залякування громадських активістів, виконати дане громаді слово та добровільно покинути посаду керівника СБУ в Чернівецькій області. Допоки Ю.Кіцул залишатиметься на вказаній посаді залишаємо за собою право і надалі пікетувати приміщення УСБУ з вимогами його відставки. Одночасно закликаємо Голову СБУ Валентина Наливайченка, задля збереження миру й злагоди в регіоні, терміново прийняти відставку Ю.Кіцула та призначити керівником такого відповідального органу чисту й незаплямовану особу.
Прес-служба ГО «Буковинська сотня»

peredplata