На Буковині військо гине

У Чернівцях навіть на Великодні дні не вщухають суперечки біля СБУ. Одні хочуть Кіцула, інші хочуть Довгошеєва.

Кажуть, що проти генерала Кіцула найбільше виступає Чернівецька самооборона, яка приближена до народного депутата України Миколи Федорука.

Конфлікт не має вирішення. Там коса найшла на камінь. Перед Великоднем зібралися 40 громадських організацій і створили громадську раду при СБУ.

Головою громадської ради вибрали Володимира Вакарюка, офіцера УМВС. Після цієї акції здавалося б проблема вирішена. Але відразу виступила з заявою «Буковинська сотня» самооборони. Вона категорично не погодилася з таким вирішенням проблеми і надалі наполягає на звільненні Кіцула. Але тут не витерпіла громадськість Чернівців, котра категорично зі свого боку засудила дії «Буковинської сотні» і Довгошеєва.

Проблема не вирішена. У той час, коли на Україну напав лютий ворог, фашистська Росія, розбрати в СБУ не тільки недопустимі, вони злочинні. І догоджають нашим ворогам. Тим паче на території прикордоння, якою є Буковина. Ми ще маємо щастя, що Румунія у цей час підтримує вітчизняну війну України проти російських фашистів. Але начальник СБУ за умов боротьби повинен стати керівником антитерористичного центру у Чернівецькій області.

За цих умов на Буковині керівника нема. А без керівника військо гине. Кому це вигідно?!
Петро Кобевко

peredplata