Хто підстрелив Кернеса

Хто підстрелив КернесаГеннадій Кернес будучи харківським міським головою щільно співпрацював з російськими бізнесменами Павлом Фуксом і Олександром Шишкіним (члени новокузнецкой ОЗУ-ОПГ) – головним харківським активом яких була ТОВ \”Фармацевтична компанія «Здоров\’я»

Для того що б зрозуміти суть події з Кернесом, необхідно відкинути емоції розібратися в деяких аспектах діяльності цього одіозного персонажа.

Отже.

Фукс і Шишкін спонсорували виборчу кампанію Кернеса в 2010 році, підтримували фінансово кілька виборчих кампаній в округах Харківської області в 2012 ( Дмитро Добкін, Валерій Писаренко, можливо хто то ще ).Так само відомо, що Кернес мав спільні з Фуксом активи в Швейцарії та Німеччини ( це нерухомість та фармацевтичний бізнес).Все йшло у відносинах партнерів гладко і добре аж до 22 лютого 2014 року. У цей день планувався з\’їзд депутатів східних областей в Харкові – на якому за домовленістю з Шишкіним і Фуксом, Кернес і Добкін повинні були ініціювати створення східно- української республіки, але Гепа Під тиском Коломойського побоявся взяти на себе таку відповідальність.

Після з\’їзду кернес і добкін відразу ж попрямували до Росії – Кернес до Рамзана Кадирова і Руслану Байсарова, а Добкін на прохання Дмитра Табачника був прийнятий Сурковим.

Головний меседж з яким друзі летіли в РФ – сепаратизм так не робиться, ви качніть ситуацію, а ми увiмкнемось в цей процес, – заявляв Генадiй Кернес. На тому й зійшлися, домовленості про співпрацю були досягнуті, а у друзів з\’явилася нова \”криша\” в РФ. Після зустрічі з Кадировим і Байсаровим Кернес попрямував до Женеви, де його вже чекав незадоволений зривом Харкiвського з\’їзду сепаратистiв Павло Фукс. Врештi порозумівшись вони вирішили діяти згідно з домовленостями досягнутими Кернесом і Добкіним в Росії (трохи пізніше Фукс ще й виступив гарантом \”правильної\” поведінки Гепи, якшо Росiя розгойдає ситуацію в Українi, зокрема в Харковi).

Проте після повернення Кернеса до Харкова, тиск Коломойського, призначення Арсена Авакова міністром внутрішніх справ і кримінальне переслідування зробили свою справу – і Гепа усунувся (вiдморозився) вiд виконання домовленостей досягнутих в РФ. Ситуацію в регіоні вдалося повернути в мирне русло, у зв\’язку з чим між Фуксом і Кернесом виник конфлікт, постало питання розділу активів у Німеччині та Швейцарії, проте Кернес вмикнув дурня й відмовився від зустрічі з Фуксом, який спецiально прилетiв до Харкова 22 квітня спецiально аби зустрiтись з Кернесом. Одначе зустрiч не вiдбулась. Фукс дуже розлютився на Генадiя Кернеса.

Крисятництво Кернеса, петляння аби не виконувати обiцянок перед партнерами обернулось для нього тим, що вiн ледве не поплатився життям. Кернес мусив би знати, що в бізнесі і політиці немає вічних друзів і ворогів – є тільки вічні інтереси .
Не буду бажати Кернесу здоров\’я, краще побажаю Харкову – спокою і благополуччя.

Ростислав Демчук
( Агентство АЕАС )

peredplata