!5 на мера Чернівців не враховуючи довірених осіб

!5 на мера Чернівців не враховуючи довірених осібЗавершився етап подання документів для кандидатів на посаду Чернівецького міського голови

В ніч з 30 квітня на 01 травня завершився етап подання документів для кандидатів на посаду Чернівецького міського голови. Увечері 30 квітня відбулося засідання Чернівецької міської територіальної виборчої комісії (ЧМТВК), на якій було зареєстровано ще 10 кандидатів на посаду мера Чернівців. Документи ще одного кандидата були подані вже після завершення засідання ЧМТВК, але в час до 00:00, що дозволяється законом. Їх розгляд заплановано на засіданні, яке ймовірно відбудеться 01 травня.

Згдіно ст. 42, ч. 2 закону України про місцеві вибори (http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/2487-17/print1392674785086239):

Подання документів до відповідної територіальної виборчої комісії для реєстрації кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови закінчується за 24 дні до дня виборів.

Тобто о 00:00 в ніч з 30 квітня на 01 травня.

Увечері 30 квітня відбулося засідання ЧМТВК, на якому було зареєстровано ще 10 кандидатів на посаду мера Чернівців (чотири висуванці від політичних партій та шість самовисуванців):

1. Віталій Мельничук, ВО Свобода;
2. В\’ячеслав Кишлярук, Громадянська позиція;
3. Олексій Коломієць, УДАР;
4. Ілля Горбатюк, Партія ветеранів Афганістану;

5. Ростислав Шерстюк, самовисуванець;
6. Наталія Стручкова, самовисуванець;
7. Мирослав Саєвський, самовисуванець;
8. Руслан Цаплюк, самовисуванець;
9. Володимир Попівчук, самовисуванець;
10. Віталій Михайлішин, самовисуванець.

Нагадаємо, що раніше на засіданні ЧМТВК 25 квітня вже було зареєстровано 5 кандидатів на посаду мера Чернівців (http://oporacv.org/v-chernivtsyah-zarejestrovani-pershi-5-kandydativ-u-mery/): Василя Забродського (самовисуванець), Петра Олексюка (самовисуванець), Володимира Дороша (самовисуванець), Віталія Ткачука (самовисуванець), Олексія Каспрука (ВО Батьківщина). Таким чином станом на ранок 01 травня зареєстровано 15 кандидатів на посаду Чернівецького міського голови. Пакет документів ще одного кандидата Дениса Карчі (подав документи вже після засідання ЧМТВК, але до 00:00 01 травня) ще очікує на розгляд на засіданні ЧМТВК, яке ймовірно відбудеться в другій половині дня 01 травня.

Також на засіданні 30 квітня були зареєстрованими довірені особи кандидатів:

• Петра Олексюка: Юрій Халавка, Ярослав Кирпушко, Ольга Гришин-Грищук, Андрій Шевчук, Едуард Дорожинський;
• В\’ячеслава Кишлярука: Дмитро Ткачов;
• Наталії Стручкової: Валерій Стручков;
• Мирослава Саєвського: Майя Назарко;
• Ростислава Шерстюка: Олег Унгурян, Михайло Дралюк;
• Руслана Цаплюка: Сергій Ватаманюк, Василь Паламар, Тетяна Українець;
• Олексія Коломійця: Галина Марараш, Ілля хочь, Анатолій коломієць;
• Володимира Попівчука: Руслан Іваницький.

Нагадаємо, що на засіданні 25 квітня довіреними особами кандидатів були зареєстровані:
• Василя Забродського: Евеліна Забродська;
• Віталія Ткачука: Ніна Ткачук.

Громадянська мережа ОПОРА на разі опрацьовує декларації про доходи зареєстрованих 30 квітня кандидатів. Про результати буде повідомлено пізніше.

Важливу інформацію про вибори, порушення під час виборчої кампанії, хід та результати кампанії зі спостереження можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

Детальніше:
Григорій Сорочан, тел.: +380636286772, g.sorochan(at)opora.org.ua
Назар Тимощук, координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області, тел.: +38063 628 67 71, n.tymoshchuk(at)opora.org.ua

peredplata