Кошулинський в Чернівцях піддав сумніву можливість виборів восени 2014 року

Кошулинський в Чернівцях піддав сумніву можливість виборів восени 2014 року     3 травня в Чернівцях з візитом перебував заступник Голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський. Одна з головних причин перебування у Чернівцях, як повідомив під час прес-конференції сам Руслан Кошулинський, – це обговорення питань, які найбільше хвилюють Верховну Раду, як найвищий законодавчий орган, окрім загальнополітичної ситуації в країні, це наміри проведення референдуму і зміни до Конституції.

Під час спілкування з журналістами, Руслан Кошулинський наголосив, що вибори Президента 25 травня 2014 року будуть без підкупів та адмінресурсу, а також поставив під сумнів можливість проведення парламентських виборів восени 2014 року.

– Політична культура настільки висока … інакша, вже не буде механізму підкупів за гречку чи за гарні вуса. Вже так загнати людей голосувати за …тому що все, караул, бо треба за єдиного, наприклад, так не вийде. Тепер не дадуть це так робити. Чому має хтось мене заганяти в той якийсь кут. Поняття там якесь – відтягує голоси там і ще щось. Треба людей переконувати.
На запитання щодо виборів до парламенту та місцевих виборів, то Кошулинський зазначив, що до парламенту найкращий варіант – це відкриті списки за пропорційною системою, а до місцевих органів – змішана система. Однак щодо можливості провести вибори до Верховної Ради цієї осені у парламентаря є перестороги.

– Вибори хотілось би на осінь цього року. Єдина проблематика – юридично-фінансова. Кампанія виборів – це є близько мільярда. Це перша частина. А друга частина – а як провести позачергові вибори Верховної Ради? Є тільки дві причини, за якими можна би розпустити Верховну Раду: тридцять днів нероботи сесії і відсутність шістдесят днів коаліції. Нагадаю, що там 225 мажоритарників, які не дуже захочуть складати повноваження…Думаю, вони будуть тягнути до останнього, щоб не складати свої повноваження. Ми маємо дочекатися президентських виборів, маємо мати легітимно обраного Президента, якого визнає світ, хай Росія не визнає. Байдуже. Щоб ми провели якісно виборчу кампанію. Щиро. Чесно. Без адмінресурсу.
Відео https://www.youtube.com/watch?v=hNTAgYrb-Wc&feature=youtu.be
Анонс про його прес-конференцію було розіслано від прес-служби Чернівецької обласної організації ВО «Свобода». Сама ж прес-конференція відбувалась в приміщенні Чернівецької обласної ради і анонсувалась суто як з заступником голови Верховної Ради України. В той же час, Руслан Кошулинський є заступником голови партії ВО «Свобода» та був обраний народним депутатом за партійним списком ВО «Свобода». Прес-конференцію модерував керівник прес-служби місцевого осередку ВО «Свобода» Володимир Звенигородський. Відповідно, незрозуміло те, в якому статусі в Чернівцях перебував Руслан Кошулинський і чому він давав анонсовану партією прес-конференцію в приміщенні, де розташована Чернівецька обласна рада та облдержадміністрація.

Важливу інформацію про вибори, порушення під час виборчої кампанії, хід та результати кампанії зі спостереження можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

Детальніше:
Надія (ВІРНА) Бабинська, тел.: +380502104847, virna(at)opora.org.ua
Назар Тимощук, координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області, тел.: +38063 628 67 71, n.tymoshchuk(at)opora.org.ua

peredplata