В Одесу \”перекинули\” спецзагін з Києва, а вивезли затриманих сепаратистів

Сьогодні в Одесу прибув спецбатальйон МВС із Києва.

\”До Одеси прибули сили батальйону особливого призначення МВС \”Київ-1\”. Це один з підрозділів, створених нещодавно на базі громадських активістів. На чолі підрозділу – вихідці з Одеси. Як і значна частина складу. Приймали рішення про відряджання хлопців до Одеси, враховуючи їх бажання допомогти Одесі в ці непрості дні\”, – написав у Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Очільник МВС також уточнив, що сьогодні вночі з Одещини в одну з центральних областей України перевезли 42 затриманих за участь у масових безладах в Одесі 2 травня. Куди саме їх перевезли, Аваков не уточнив.

Нагадаємо, під час масових заворушень 2 травня в Одесі вбили 46 людей. Учора під тиском мітингувальників 67 затриманих за участь у безладах відпустили з СІЗО при міськвідділі міліції Одеси. У міліції кажуть, що відповідне рішення про звільнення прийняла прокуратура. Натомість у прокуратурі звинувачують у бездіяльності та перевищенні службових повноважень керівництво міліції і відкрили два кримінальні провадження.

Зазначимо, що в ЗМІ з\’явилася інформація, ніби сепаратисти планують сьогодні захопити будівлю ОДА в Одесі. Водночас у місті влада створила свій армійський батальйон і обіцяють платити офіцерам до 15 тис. грн.
ТСН

peredplata