Президент нарвався на «Україну проти Януковича!»

Президент нарвався на «Україну проти Януковича!»Настав переломний для країни час. Останні події в Україні вчергове поставили її перед глобальним вибором: куди далі? Варіантів лише два: європейська демо-кратія або однопартійна диктатура. І в ХХI столітті за поганими прикладами далеко ходити не треба, варто лише глянути на сусідню Білорусію.

До цього йшли від самої «інтронізації» Януковича. Він запустив руку до державного бюджету, на сотні мільйонів гривень збільшивши фінансування власного комфорту. У країні почалося масштабне будівництво і ремонт. Тільки не соціального житла, шкіл та лікарень, а державних дач і резиденцій.

Сьогодні один день перебування Януковича на посаді президента обходиться державі приблизно в 170 тисяч доларів. Районній лікарні цих грошей вистачило б на цілий рік.
Наступним кроком Януковича-президента став наступ на малий та середній бізнес. Половина підприємців закрила бізнес, інша половина пішла в «тінь».

І так – з кожною «реформою» цієї влади. Внаслідок судової реформи Януковича беззаконня в судах стало нормою. Внаслідок реформи пенсійної системи жінок змусили працювати на 5 років довше, а пенсії ніхто не підняв.

Влада зрозуміла, що довіра народу до неї катастрофічно падає. Та замість того, щоб реальними діями повертати цю довіру, влада почала саджати за ґрати опозицію. Скоро рік, як тримають без вироку в СІЗО колишнього міністра внутрішніх справ Луценка. Апогеєм репресій став обвинувальний вирок екс-прем’єру Тимошенко. Україна здригнулася. Що далі? Кажуть, після суду над Юлею її найближчі соратники пішли на нараду. Втім, реальних кроків поки не запропонували.

Громадську думку несподівано сколихнула смілива заява Арсенія Яценюка. «Фронт Змін» оголосив про початок всеукраїнської акції «Україна проти Януковича!». Одразу на головних вулицях і майданах міст постали намети «Фронту Змін»: тут збирають підписи під зверненням до президента Януковича, що закінчується словами «Я голосую ПРОТИ вас!». Акція стартувала так стрімко, що регіональним осередкам спершу навіть бракувало листівок для збору підписів.

Лідер «Фронту Змін» закликав усі опозиційні сили приєднатися до акції. «Це наше спільне завдання – підняти дух і віру людей, – зауважив він. – Наше завдання – сказати людям, що не все ще втрачено й у наших руках змінити долю нашої країни, змінити цю владу».
Яценюк вважає, що акція «Україна проти Януковича!» продемонструє прагнення мільйонів українців боротися за своє майбутнє, за Україну, в якій вони хочуть жити. Підписів і справді буде не один мільйон, адже невдоволення Януковичем сягнуло крайньої межі.
До ініціативи Яценюка охоче приєднується небайдужа молодь, адже акція швидко поширилася Інтернетом. Лис-тівку «Україна проти Януковича!» можна роздрукувати із сайту «Фронту Змін» і, поставивши підпис, надіслати електронною press@frontzmin.org чи звичайною поштою на адресу 04071, м. Київ, вул. Верхній Вал, 4В або факсом: (044) 220 07 72.

Лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк першим поставив свій підпис на листівці «Україна проти Януковича!», в якій насправді виписані завдання опозиції на майбутнє. Повернути людям роботу. Відновити ліквідовані школи й лікарні. Змінити закон про пенсії. Побудувати країну, в якій люди не боялись би влади, а навпаки – влада боялася б людей.
Усі зібрані підписи Яценюк обіцяє передати в Адміністрацію Януковича. Нехай президент побачить справжнє ставлення до нього народу України.

2000 року ніхто не думав, що акція «Україна без Кучми» завершиться Помаранчевою революцією, котра 2004-го змете з президентського крісла Януковича. Та він не зупинився, вдруге подавшись на цей пост. І знову наразився на хвилю народного гніву. Якщо «Україна проти Януковича!», він має піти.

peredplata