Яценюк витягує Україну з кризи. Буковина гордиться прем\”єром

Яценюк витягує Україну з кризи. Буковина гордиться прем"єромНаш кореспондент в Брюсселі Ростислав Демчук передає:

-Без пафосу, але по діловому відбулась сьогоднішня зустріч Арсенія Яценюка з Президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу в Брюсселi. Загалом ЄС та міжнародні фінансові інституції нададуть допомогу Україні 11 мільярдіві доларів. В цю суму входить допомога в розмірі 1.6 мільярда ЄВРО на розвиток макроекономіки – Європейський інвестиційний банк, 1.4 мільярда для розвитку середнього й малого бізнесу – Neighbourhood Investment Fasility й ще 8 мiльярдiв на потреби реалiзації проекту постачання газу з Словваччини в Україну – це питання сьогодні було остаточно ухвалено, на реконструкцію української ГТС, безпеки енергопроводів, на боротьбу з корупцією, парламентські вибори, тощо…

Якщо раніше до Яценюка ставились як до політика-хлопчака, то тепер вже очевидно, що Яценюк – це заматерілий, рафінований, твердий політик. Чіткість і ясність у формулюванні позиції та висловлювань. Не скупився Арсеній Яценюк i на \”компліменти\” стосовно Росії та її лідера Володимира Путіна. Зокрема Аарсенiй Яценюк заявив, що спроба кремлівського керівництва розколоти України провалилася, а сам Володимир Путін став ізгоєм у цілому світі.

Щодо сплати боргів за газ Росії висловлювання Яценюка були вищим пілотажем. Арсеній Яценюк заявив, що реальна вартість для України за100 кубів – 268 доларів CША. Українська сторона спрямувала цю вимогу в Газпром. Тепер Україна чекає офіційну відповідь з Москви. Для того щоб подати позов у Міжнародний арбітражний суд в Стокгольм. Але не лиже з цього приводу, а також у справі незаконного присвоєння Росією кримської компанії \”Чорноморнафтогаз\” та його оншорних і офшорних філій, що в цілому коштує десятки-сотні мільярдів доларів.

Ну, іще Баррозу проїхався по Путіну під занавіс. Сказав, що добре знає його, стрічався з ним понад 20 разів. \”Я не можу зрозуміти що трапилось з паном Путіним? Як він може стимулювати й ініціювати безладдя та нестабільність в Україні, коли в нього самого всередині країни маса проблем. Як він пішов на конфронтацію з ЄС, якщо він добре розуміє, що ЄС – це був найпотужніший економічний партнер Росії?, – дивувався Жозе Мануель Баррозу.

peredplata