Саакашвілі розповів про досвід боротьби з тисячами сепаратистів у Грузії

Саакашвілі розповів про досвід боротьби з тисячами сепаратистів у ГрузіїУкраїні підходить грузинський досвід боротьби з сепаратизмом і бандитизмом у грузинській автономії Аджарія в 2004 році.

Про це заявив колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі.

\”Коли, як президент країни, я вперше поїхав в Аджарію, на кордоні мене зустріли чотири тисячі озброєних до зубів місцевих бойовиків під керівництвом російського генерала. Солдатів було більше, ніж зараз в Донецькій і Луганській області. Сепаратисти були дуже рішучі, але ми дали зрозуміти, що ми їх не боїмося. Одночасно ми почали діалог із населенням. Ніколи не пізно вести діалог, але не з позиції слабкого\”, – сказав він в Дніпропетровську.

За його словами, владі не потрібно створювати ситуацію, коли люди починають ідентифікувати себе як бандити і екстремісти тільки тому, що у них немає почуття перспективи.

Саакашвілі також зазначив, що головною проблемою Донбасу є олігархічні бандитські угруповання, які стали союзниками президента РФ Володимира Путіна і позбавили населення регіону перспектив у житті.

\”Проблема Сходу України в тому, що довгий час Донецьк і Луганськ були віддані на відкуп бандитам і корупції\”, – додав екс-президент.

Нагадаємо, що в Луганській і Донецькій областях озброєні екстремісти організували так званий \”референдум\” про від\’єднання від України. При цьому у бойовиків небуло списків виборців, сепаратисти Донбасу не знають, куди взагалі йти голосувати, а ті хто знайшов, де дільниця з урною, голосують за покійників і сусідів.

ЗМІ Донецька і Луганська повідомляли, що голосування відбувалися фактично під дулом автомата. Оскільки на кожній дільниці стояли озброєні терористи.

При цьому світова спільнота не визнає екстремістські референдуми на Сході України. Зокрема, США вже заявили, що не визнають голосування. А глава Парламентської асамблеї ОБСЄ назвав псевдореферендуми на Донбасі абсурдом.

Поряд з цим, на Донбасі пройшов референдум про об\’єднання Луганської і Донецької області з Дніпропетровською. Також повідомлялося, що на Донбасі більшість людей голосувалисаме за об\’єднання з Дніпропетровщиною і ігнорували екстремістів.

Джерело

peredplata