Аксьонов пригрозив відібрати у Фірташа заводи в Криму

Прем\’єр-міністр Криму Сергій Аксьонов закликав власника двох найбільших у регіоні хімпідприємств – Кримського Титана і Кримського содового заводу – провести їхню перереєстрацію відповідно до законодавства РФ. Про це повідомляє інформагентство РІА Новости Україна.

Аксьонов пригрозив відібрати у Фірташа заводи в Криму

Зокрема, Аксьонов зазначив, що в іншому випадку щодо заводів можуть бути застосовані санкції, аж до передачі їх у тимчасове управління.

\”Ми не допустимо колапсу в соціальній сфері. Якщо власники підприємств не хочуть виконувати закони Російської Федерації, а також виплачувати зарплати трудовим колективам, то щодо них буде застосовано примусовий вплив. Щодо них можуть бути впроваджені будь-які санкції, аж до введення в тимчасове управління майном підприємств. При цьому я проти таких радикальних кроків\”, – сказав Аксьонов.

\”Якщо власники деяких підприємств по-доброму не розуміють, то ми будемо застосовувати до них заходи примусового характеру\”, – додав він.

Кримський Титан і Кримський содовий завод, розташовані на півночі півострова, є власністю українського бізнесмена Дмитра Фірташа.

За даними ЗМІ, колективи цих підприємств погрожують розпочати страйк, оскільки власник відмовляється перереєструвати заводи відповідно до законодавчих норм Росії і продовжує відраховувати податки в український бюджет. Серед основних вимог робітників – якнайшвидший перехід на заробітну плату у рублях і її підвищення.

peredplata