На вулиці Воробкевича у Чернівцях відкрили знак пам’яті героїв Небесної Сотні

На вулиці Воробкевича у Чернівцях відкрили  знак пам’яті героїв Небесної СотніЦей знак відкрив керівник місцевого Автомайдану, кандидат на посаду міського голови Олексій Коломієць. Раніше на цьому місці автомайданівцями було урочисто закладено Алею пам’яті героїв Небесної сотні, зараз з’явився обіцяний городянам знак. За словами Олексія Коломійця, камінь до Чернівців привезли з Житомира. Його встановили на землі , камінь неправильної форми і це дуже символічно, бо у світі все постійно змінюється. Тут немає асфальтових доріжок – так порекомендували активістам спеціалісти – архітектори і земельними: люди приходять в світ з землі і туди ж відходять…

Поруч з Алеєю розташована школа – у автомайданівців є надія, що школярі доглядатимуть і Алею, і знак. А ще ця подія дуже важлива в сенсі патріотичного виховання, і не лише учнівської молоді. Присутній на відкритті пам’ятного знака чернівчанин Ілля Хочь не приховує задоволення:
«Це місце по праву має стати місцем скорботи всіх чернівчан, котрі приходитимуть сюди в День пам’яті і згадуватимуть тих, хто в часи Революції гідності віддав життя, аби ми жили у європейському місті і аби наше майбутнє було безхмарним».

Наталія БРЯНСЬКА

peredplata