Кремль зазнав нищівної поразки, – екс-радник Путіна

Вся Україна стала антипутінської, каже Ілларіонов.

Старший науковий співробітник американського Інституту Катона Андрій Ілларіонов прокоментував вибори президента в Україні , на яких перемагає Петро Порошенко.

Він вважає , що проекти президента РФ Володимира Путіна по розділу України зазнали нищівної поразки, інформує еizvestia.com .

Про це колишній радник Путіна з економічних питань написав у своєму блозі на радіо «Ехо Москви».

На думку експерта , найголовніший результат виборів – це не те , що президентом обрано Порошенко. І не те , що вперше український президент обраний в першому турі. І навіть не те , що Юлія Тимошенко зазнала серйозної поразки , що ставить під сумнів її шанси на подальшу участь в політичному житті України на перших ролях.

« Найголовніший результат вчорашніх президентських виборів – це формально -юридична смерть путінського міфу про т.зв. « Розкол» України на західно- центральну і південно- східну частини , на « западенців » і російськомовних , на « бандерівщину » і « Новоросію » , – вважає Ілларіонов.

«Це похорони путінського плану по розділу України . Це остаточне завершення 20 -річного періоду « українізації» , важливого етапу на шляху вестернізації та європеїзації України , про які йшлося тут » , – підкреслив він.

«Вперше за два десятиліття виборів у незалежній Україні глава держави обраний ні голосами жителів сходу проти голосів жителів заходу і не голосами жителів заходу проти голосів мешканців її сходу. Вперше президент обраний голосами всієї України , голосами жителів усіх великих українських макрорегіонів » , – поділився думкою екс-радник Путіна.

«Більше того , перші чотири кандидати в президенти України за кількістю отриманих ними голосів на нинішніх виборах ( П.Порошенко , Ю.Тимошенко , О.Ляшко , А.Гриценко , незалежно від деталей їхніх програм і персональних особливостей) політично представляють собою захід і центр Україна , не її схід і південь. За сумарною кількістю отриманих ними голосів ( приблизно 83 % – за даними екзит -полів ) це означає абсолютну перемогу національного вибору українськими громадянами західного варіанту розвитку єдиної України . Кількість голосів , отриманих найбільш популярним кандидатом , якого можна розглядати як кандидата « Сходу» , С.Тігіпко ( 4,8 %) , а також найбільш популярним путінським кандидатом М.Добкіним ( 2,1 %) , означає , що проекти Путіна по захопленню України , щодо встановлення контролю над Україною , по розділу України зазнали нищівної поразки » , – вважає Ілларіонов.

На його думку , проміжним підсумком десятимісячною путінської війни проти України – незважаючи на неодноразові заяви путінських пропагандистів про нібито його неймовірних « успіхи та перемоги » – виявився тотальний крах планів Путіна в Україну .

« Україна не стала бандерівської . Або антиросійською. Або антиросійської . Україна , практично вся Україна , стала антипутінської . І орієнтованої на інтеграцію в західний , тобто в сучасний , світ . Наші поздоровлення братньому народу ! » , – Підсумував екс-радник президента РФ.

Нагадаємо , що політолог Олексій Гарань у коментарі зауважив: українці обрали Порошенко президентом вже в першому турі багато в чому через агресії Росії та ситуації на сході країни. Водночас , обрання нового глави держави позитивно , так як тепер у країни з\’явилося більше можливостей для стабілізації .
За матеріалами «Ехо Москви»

peredplata