Улюблена Януковичем кримська \”Альфа\” перепідготувалась у Росії і воює на Донбасі

Кримські спецпідрозділи за старої влади першими отримували всі найсучасніші засоби захисту та зброю.

Улюблена Януковичем кримська "Альфа" перепідготувалась у Росії і воює на Донбасі

Керівник групи \”Інформаційний спротив\” Дмитро Тимчук на брифінгу у Києві підтвердив, що у бойових діях на Донбасі з боку терористів воюють колишні бійці кримського спецпідрозділу \”Альфа\”, повідомляє ТСН.

За даними \”Інформаційного спротиву\”, після окупації на території Криму відбулось масштабне перевербування спецпризначенців, з яких формувались підрозділи, що відправляли на бази ФСБ до підмосковної Балашихи для перепідготовки. Зараз ці групи активно вводяться на територію Донбасу.

Тимчук повідомив, що зараз його група проводить розслідування зв\’язку між цією групою та колишнім президентом Віктором Януковичем.

\”В останні роки президентства Януковича саме кримські підрозділи спецслужб у першу чергу забезпечувались новітньою зброєю, засобами захисту, амуніцією і т.д. Це наштовхує на певні роздуми, ми зараз це питання активно вивчаємо\”, – повідомив Тимчук.

Нагадаємо, групу з близько 200 дітей планують вивезти зі Слов\’янська до дитячого табору \”Артек\” у анексованому Криму. При цьому, з українськими силовиками, керівництвом АТО це питання не узгоджувалось.

peredplata