Кадиров готовий відправити в Україну 74 тисячі чеченців

Голова Чеченської республіки Рамзан Кадиров у разі наказу готовий відправити в Україну \”для наведення ладу\” 74 тисячі жителів Чечні. Про це він заявив в інтерв\’ю телеканалу РЕН ТВ.

\”Я вам офіційно кажу: я жодного чеченця туди (в Україну – ред.) не відправив. Якщо буде наказ, то є добровольці – 74 тисячі чеченців – які готові навести лад на території України\”, – заявив Кадиров.

За його словами, цих добровольців доводиться \”стримувати\”. \”Якщо б не стримували, там було б не 14, а 4000. У чеченців війна у крові, їм це подобається \”, – додав Кадиров.

Президент Чечні стверджує, що дотепер у Донецькій області перебували близько 14 чеченців, з яких один загинув, четверо отримали поранення біля аеропорту.

\”Вони – просто добровольці, які виїхали туди за покликом серця. Звичайно, я їх не відправляв, якщо б відправив, на весь світ заявив би про це\”, – сказав Кадиров.

\”Чому я повинен відправляти їх до Донецька, якщо вороги знаходяться у Києві?\” – додав він.

Раніше повідомляли про те, що терористичний батальйон \”Схід\”, який воює з українськими силовиками на боці самопроголошеної ДНР, складається з осетинів, чеченців, співробітників української \”Альфи\”, \”Беркути\”, фахівців, тренерів з бойових видів мистецтв, місцевого населення.
Дзеркало тижня

peredplata