Бойовики вимагають від двох донецьких газет «правильно» висвітлювати події та більше писати про «ДНР»

Бойовики вимагають від двох донецьких газет «правильно» висвітлювати події та більше писати про «ДНР»Представники «ДНР» вимагають змінити редакційну політику газет «Донбасс» і «Вечерний Донецк».

Представники самопроголошеної «Донецької народної республіки» вимагають від головних редакторів газети «Донбасс» Олександра Брижа і газети «Вечерний Донецк» Леоніда Лапи зміни редакційної політики.

Про це УНІАН розповів журналіст газети «Донбасс» Андрій Кривцун, який брав участь у переговорах.

За його словами, Бриж і Лапа разом з ним і з озброєними людьми приїхали до будівлі Донецької облдержадміністрації, в якій на 11 поверсі зустрілися з представником самопроголошеної «ДНР», який займається питаннями преси.

Кривцун визнав, що на головних редакторів газет чинили серйозний психологічний тиск, оскільки сепаратисти були озброєні, але сама бесіда пройшла спокійно.

Сепаратисти висловили головредам невдоволеність з приводу того, що з їхньої точки зору, в газетах неправильно відображаються події, що відбуваються зараз у регіоні, недостатньо висвітлюється діяльність «ДНР».

Представники «ДНР» вимагали змінити редакційну політику газет.

За словами журналістів газет «Донбасс» і «Вечерний Донецк», ніхто з них не задається питанням, що буде в разі непокори сепаратистам, тому що вони серйозно побоюються за своє життя.

Журналісти також повідомили, що сьогодні в газетах пройдуть збори в трудових колективах, на яких буде вирішено питання про подальше існування газет.

«Або ми закриємо газети, або щось вирішуватимемо з урахуванням ситуації», – кажуть журналісти.

Вони також зазначили, що головним редакторам газет нібито вказали, якщо редакційна політика не буде змінена, то знайдуться люди, які це зроблять.

Як відомо, сьогодні вдень озброєні представники самопроголошеної \”ДНР\” прийшли в редакції газет «Донбасс» і «Вечерний Донецк» і вивезли звідти головних редакторів. Пізніше, після бесіди в \”ДНР\” головредів було відпущено.

Джерело

peredplata