Генсек НАТО: Росія запровадила новий стиль війни

Генсек НАТО: Росія запровадила новий стиль війниРосія запровадила \”новий стиль війни\” та проводить набагато більш самовпевнену політику, ніж раніше.

Про це після перемовин з представниками РФ у Брюсселі заявив генсек НАТО Андерс Фоґ Расмуссен, повідомляє ТСН.Тиждень.

\”Вона дуже чітко продемонструвала це (свою самовпевненість) своєю агресією проти України і значним збільшенням військової присутності на українських кордонах. І, на жаль, я думаю, ми ще будемо спостерігати таку \”самовпевнену\” російську політику ще досить тривалий час\”, – заявив Расмуссен.

Говорячи про агресію Росії, він зауважив, що Росія запровадила \”новий стиль війни\”.

\”Вони відправляють своїх військових без шевронів, \”зелених чоловічків\”, і це поєднується зі складною інформаційною або \”дезінформаційною\” кампанію. Це новий стиль війни, з якою нам доведеться мати справу. І ми почали готуватися до того, щоби поліпшити нашу здатність відбивати такі приховані атаки\”, – зазначив він.

Крім того, Расмуссен не виключив участі України у створенні нових експедиційних військ, які НАТО планує організовувати спільно з Британією.

\”Загалом, ми хочемо долучати партнерів до участі в наших навчаннях, підвищувати їхню обороноздатність. Особисто я знайшов би цілком природнім, якщо така ініціатива буде відкритою для наших партнерів\”, – підсумував Расмуссен.

peredplata