Порошенка попередили про третій військовий Майдан

Порошенка попередили про третій військовий МайданЗавершити воєнні дії на Донбасі за тиждень нереально, вважає військовий експерт Олексій Арестович. Порошенко як був популістом, так ним і залишився. \”Має бізнесову схему мислення, яка називається \”порішаємо\”.

\”Навіть якщо залізно перекрити кордон із Росією, щоб не пройшло ні одне живе створіння, знадобиться ще два-три місяці на повну зачистку. Перекриття кордонів — це теж дуже важкий комплекс дій, який проводиться не за два дні. Для цього не вистачає людей — там же 1200 кілометрів. Треба величезні гроші, яких у нас немає — мільярд-мільярд двісті доларів. Крім того, необхідно десь 30-50 тисяч резервістів, які здатні таке зробити. Це мають бути спеціальні групи, вертольоти, які постійно патрулюють кордон, війська, які знаходяться на території, їхня взаємодія із СБУ, МВС та прикордонниками. Це треба дуже довго налагоджувати\”, – пояснив він.

За словами експерта, зараз немає ніякої паузи на Донбасі — там відбуваються бої. \”За нашими даними, кожної ночі через кордон в Україну заходять важка техніка, артилерія. Вже в Луганській області відбувається ескалація конфлікту. Вона непідконтрольна — що хочеш, те й роби. Там ситуація нагадує Слов\’янськ. Таких міст з кожним днем буде все більше\”, – наголосив Арестович.

Він вважає, що Порошенко як був популістом, так ним і залишився. \”Має бізнесову схему мислення, яка називається \”порішаємо\”. Сподівається домовитися із Путіним при паралельному тиску з боку Європи. Але цього не буде. У президента Росії немає потреби виводити своїх людей з Донбасу. Вони будуть бити, поки не доб\’ють Україну. Хіба що паралельно жорстким санкціям Заходу в Росії почнеться Майдан, тоді Путін візьметься за голову. Про що Порошенко може домовитися із Путіним? Вони залишають Донбас, а ми що навзамін? Захочуть газотранспортну систему, ядерну енергетику та військово-космічну галузь. Якщо президент зробить хоч щось подібне, його розірвуть люди. Йому потрібно воювати та проводити реформи в країні, які покажуть, що він — державний діяч. Якщо не робитиме цього, отримає у жовтні третій Майдан, але вже військовий. Тоді не буде кому його захищати, бо \”Беркуту\” немає, а хлопці до Києва приїдуть на БТРах. Йому навіть втекти не дадуть\”, – додав експерт.

Джерело

peredplata