Вибори у Чернівцях почалися

Початком передвиборчої кампанії називають виступ народного депутата Олександра Фищука на сесії Чернівецької обласної ради. Фищук зокрема сказав:

– Я, Федорук та інші депутати виправдали мандат народу і не купилися за гроші чи посади, ходили під кулями, витягували людей. А тут продовжується кумівство і торги. Я незадоволений і написав звернення в прокуратуру про призначення у податковій. Чому призначили Сеничака? Він що, великий фахівець? Призначили з порушеннями, бо як можна було призначити на таку посаду без конкурсу? Як призначали, коли досі не завершено перевірку підприємницької діяльності?

Сеничак миттєво відреагував. Він зазначив, що має три вищі освіти і готовий поспілкуватися з усіма, хто хоче перевірити його професійність.
– Але суть цього спітчу в іншому, – сказав Сеничак. – Є кілька мотивів: перший і ключовий – Фищук почав виборчу кампанію. На всяк випадок, якщо закон залишиться таким, яким він був, то Фищуку знову треба буде балотуватися по мажоритарному округу.

Другий – він мав свою людину на посаду начальника головного управління. Про це навіть прямо і сказав, нібито з ним не порадилися, думки його не спитали, тому він і робить цю заяву.

Третій – у нього політичний випад проти юридичного ляпасу, який Фищук разом з Федоруком отримали днями. На їхні звернення щодо моєї підприємницької діяльності є відповідь, що все згідно з чинним законодавством. Тому я нічим не дивуюся. Хоча, колись його, керівника районну злочинної влади Кучми-Януковича, ми, помаранчева команда, призначили начальником податкової адміністрації області. І тепер, напевне, він вирішив мені за те «подякувати».

Далі народний депутат Олександр Фищук взявся за Івана Рибака:
– Теж саме по Івану Рибаку, – сказав нардеп. – Я написав звернення в Адміністрацію Президента про заперечення проти його призначення.

Сам Іван Рибак охарактезував виступ Фищука коротко і влучно:
– Це початок виборчої кампанії. Не я її почав…
Шкода, що народний депутат з Майдану говорив правильні, на його думку, слова. Але казав він це тим, хто Майдан гнобив, хто знущався з української нації. Вони (Гайничеру і Маніліч) мовчки сиділи у президії і напевне насміхалися над нами.

Мовляв, чим більше будете один одного гризти, тим краще їм буде керувати. Це вчорашні регіонали і його тушки так думають, напевне. Бо про них Фищук жодним словом не обмовився. Ніби так й має бути, як є. Ні, пане депутате так не буде! Спочатку виженемо всіх регіоналів і їхніх тушок, а потім уже між собою розберемося, хто, де і як керуватиме в області.
Петро Кобевко

peredplata