Власенко: Банкова \”обробляє\” суддів, щоб залишити вирок Тимошенко без змін

Захисники Юлії Тимошенко не сподіваються на виправдання їхньої підзахисної в Апеляційному суді Києва.
Про це заявив захисник Тимошенко Сергій Власенко після того, як подав апеляцію на рішення Печерського райсуду.

\”Ми не сподіваємося знайти справедливість у суді…\”, – сказав він, додавши, що, скоріше за все, в Апеляційному суді, \”ми побачимо трьох кірєєвих\”.

Крім того, за даними Власенка, на суддів Апеляційного суду тиснуть з тим, щоб залишити вирок Тимошенко без змін.

\”У мене є інформація про те, що декілька днів тому до адміністрації президента викликали голову апеляційного суду Києва Антона Чернушенка і проводили з ним профілактичну бесіду, щоб вирок Тимошенко залишили без змін\”, – заявив він.

На питання, скільки триватиме апеляційний процес у справі Тимошенко, Власенко відповів.

\”Відповідно до кримінально-процесуального кодексу, Печерський райсуд зобов’язаний скерувати апеляцію всім учасникам процесу для надання своїх заперечень, після цього протягом 7 днів справа має бути передана до Апеляційного суду міста Києва, і тоді справа призначається до розгляду\”, – сказав Власенко.

\”Тобто місяці через півтора – це мінімальний термін – справа буде призначена до розгляду\”, – додав він.

Сам розгляд справи, за словами Валсенка, має зайняти від місяця до трьох з моменту отримання документів Апеляційним судом.

\”Але хочу звернути увагу, що Апеляційний суд ніколи не дотримувався строків розгляду справи. Історія знає випадки, коли документи розглядалися апеляційними судами і рік, і два, і три\”, – заявив він.

При цьому Власенко зазначив, що зараз, за його інформацією, суддів Апеляційного суду \”обробляють, щоб вони слухали цю справу за так званою скороченою процедурою\”.

\”Щоб не було жодних допитів свідків, жодних досліджень доказів, щоб вони розглянули цю справу, заплющивши очі, опустивши їх долу і назвавши все те, що витворяв Кірєєв, законним і обґрунтованим\”, – сказав він.

Українська правда

peredplata