Янукович намагається знайти притулок у Білорусі

Екс-президент України Віктор Янукович перестав довіряти Володимиру Путіну і шукає можливості знайти новий притулок у Білорусі.
Про це пише УНІАН , посилаючись на журналіста Мустафу Найєма.

Янукович намагається знайти притулок у Білорусі

\”Здається, Віктор Янукович вже перестав довіряти Володимиру Путіну. За непідтвердженими даними, сім\’я Віктора Януковича шукає притулок у Білорусі\”, – написав він.

За словами Найєма, минулого тижня син колишнього президента Віктор Янукович-молодший проводив консультації з цього приводу під час телефонної розмови з президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

\”Зокрема, Янукович-молодший висловив побоювання, що його батько може стати розмінною монетою у політичному діалозі між Києвом і Москвою. Зокрема, нібито існує ймовірність, що в результаті багатосторонніх домовленостей колишнього президента видадуть офіційній владі України. У відповідь Олександр Лукашенко дав зрозуміти, що він теж вважає, що колишній президент повинен повернутися в Україну, але, якщо Віктор Янукович все ж захоче переїхати до Білорусі, він готовий надати притулок йому і його родині. Що особливо цікаво, під час розмови Янукович-молодший нібито також повідомив, що у випадку позитивного розвитку ситуації Віктор Янукович може очолити нове державне утворення – Новоросію, в яку повинні увійти Луганська і Донецька області\”, – пише Найєм.

\”Підкреслю ще раз, інформація з одного джерела, але я йому довіряю достатньо, щоб оприлюднювати подібні дані\”, – резюмував журналіст.

peredplata