На кордоні з Україною активізувалися російські військові – РНБО

Інформаційний центр РНБО повідомляє про активізацію діяльності російської військової техніки та військовослужбовців біля державного кордону. Про це на брифінгу повідомив представник інформцентру РНБО Володимир Чеповий, передає Інтерфакс-Україна.

\”Поблизу держкордону України зафіксовано активізацію переміщення військової техніки та підрозділів Збройних сил РФ\”, – повідомив Чеповий.

Крім того, за даними інформцентру РНБО, на території РФ активізована робота з вербування громадян РФ та інших країн-учасниць СНД для їхнього подальшого переправлення в східні області України для участі в бойових діях на боці сепаратистів.

За словами Чепового, більшість груп добровольців в кількості 60-80 осіб формуються за допомогою соцмереж, вони проходять протягом тижня інструктаж та бойову підготовку на території Ростовської області.

\”Наразі зафіксовано формування декількох груп загальною чисельністю до 2 тис. осіб\”, – сказав він.

Також за даними інформцентру РНБО, бойовики планують обстріли позиції українських силовиків поблизу держкордону.

\”Координати місць дислокації українських силовиків терористи отримують з російського супутника\”, – зазначив Чеповий.

Як повідомлялося, раніше секретар РНБО Андрій Парубій заявив, що у прикордонних з Україною районах зосереджена значна кількість військової техніки та особового складу Збройних сил Російської Федерації, які готові в будь-який момент почати активні дії.

\”У східних областях України перебуває від 15 до 20 тис. бойовиків, більш як половина з яких – громадяни Російської Федерації\”, – сказав він.

Нагадаємо, напередодні в РНБО вирішили, що Україна може закрити пункти пропуску з РФ за необхідності.

peredplata