Під Луганськом вже кілька годин триває бій

Станом на першу годину дня вівторка в Луганську в районі селища Металіст тривають бої між бійцями Національної гвардії України і членами незаконних збройних формувань, повідомляє кореспондент агентства Інтерфакс-Україна.

Під Луганськом вже кілька годин триває бій

Як повідомляється, вже протягом двох годин в Луганську чути вибухи з боку селища, які звучать з періодичністю в 5-10 хвилин.

На вулицях міста людей дуже мало. Багато жителів міста взяли відпустки і лікарняні для того, щоб не проводити на вулиці більше часу, ніж це необхідно. В управлінні МВС України в Луганській області вже кілька днів поспіль повідомляють, що отримують заяви про зникнення людей. Так, якщо раніше невідомі затягували людей в автомобілі і вивозили в невідомому напрямку, то зараз відсутня будь-яка інформацію про зникнення людини.

Також в медичні заклади міста щодня надходять люди з вогнепальними пораненнями.

Як розповів глава ЛНР Валерій Болотов агентству ИТАР-ТАСС, біля Луганська, у напряму в бік міста Щастя і селища Металіст, минулої \”вночі був бій, він триває і зараз\”.

\”З боку Нацгвардії підходить техніка. Ми захопили 6 одиниць бронетехніки, 3 з яких були знищені\”, – сказав він.

За його словами, зараз до селища Металіст, розташованого менш ніж за кілометр від Луганська, \”з боку Нацгвардії стягуються колони бронетехніки\”. \”Думаю, ми з ними впораємося\”, – додав Болотов.

У міліції розповіли, що під час нічних сутичок в житловий будинок по вул. Уляни Громової влучив снаряд, що не розірвався. Постраждалих у результаті події немає, жителі будинку були евакуйовані.

Разом з тим, в самому Луганську продовжують працювати всі комунальні та екстрені служби, громадський транспорт. Перебоїв з продуктами в обласному центрі також немає, магазини та продуктові крамниці працюють у звичайному режимі.

Раніше озброєні люди зайняли будівлю гуртожитку Східноукраїнського національного університету ім. Даля. За словами очевидців, станом на вівторок на даху будівлі вони встановили \”зенітку\”.

peredplata