Буковинці пікетували СБУ у Києві

Війна навколо в. о. начальника СБУ у Чернівецькій області Ігоря Довгошеєва продовжується, тільки вже не у столиці Буковини, а у Києві на Володимирській під стінами головного управляння Служби безпеки України.

Так, у понеділок о 8:30, щонайменше сто чоловік буковинських активістів Майдану, громадських організацій «Козацька звитяга», «Ніхто крім нас», Громадська рада при СБУ у Чернівецькій області та інші, пікетували центральний офіс Служби безпеки України з вимогами: навести лад у системі управління СБУ у Чернівецькій області та організувати належну співпрацю з громадськістю.

За словами голови ГО «Ніхто крім нас», члена президії Громадської ради Юрія Ковальця, в. о. начальника СБУ у Чернівецькій області Ігор Довгошеєв не відповідає всім якостям офіцера та очільника Служби безпеки краю. Він (Ігор Довгошеєв) тривалий час не працював у даній силовій структурі, а за короткий час, виконуючи обов’язки начальника СБУ на Буковині продемонстрував, що не вміє співпрацювати з активною частиною громадськості краю, кулуарно чинить тиски на окремих офіцерів даної силової структури, «кришує» корупційні схеми. Тому на його думку така людина не може очолювати СБУ у Чернівецькій області.

До активістів вийшов заступник голови Служби безпеки України Віктор Ягун, і заявив, що вони разом з Валентином Наливайченком готові вислухати лідерів пікету.

Після тривалих перемовин, голова Громадської ради Володимир Вакарюк зазначив: «Відбулась принципова розмова з Віктором Ягуном, у якій були питання і відповіді. Ми йому надали документи з якими Віктор Миколайович ознайомився. Потім у нас відбулась зустріч і з Валентином Наливайченком, з яким спілкувались щонайменше годину. Йому ми теж доповіли про ситуацію , яка наразі відбувається навколо СБУ на теренах Буковини. Далі Голова Служби безпеки України запропонував, аби ми визначились з кандидатурою на посаду начальника СБУ у Чернівецькій області, обговорили з громадськістю, і надалі п. Наливайченко готовий надати подання Президенту на підпис. Тобто нас почули».
Марія Шкрібляк
Чернівці – Київ – Чернівці
Від редакції. Конфлікт навколо цього питання триває вже не один місяць. Це небезпечна гра. Ми не відаємо, хто розпочав її перший, але знаємо, що обидві сторони винні.
В той час, коли потрібно зміцнювати структуру області, яка має боротися з ворогами у нас її розвалюють. Це дуже небезпечно для Чернівецької області, котра знаходиться на кордоні з двома державами.
Тому звертаємось до громадськості краю з проханням зупинити небезпечні ігри в які загрались політики містечкового розливу. Найкраще в цей період займатися військовою справою, готуватися до відсічі ворогу. Це буде потрібно і корисно українській державі і нації.

peredplata