СБУ передала Мін\’юсту матеріали для заборони комуністів

Глава СБУ Валентин Наливайченко заявив, що спецслужба вже передала матеріали розслідування діяльності Компартії до Мін\’юсту, а також наголосив, що слід заборонити не лише партію, але й саму ідеологію комуністів.
Про це пише \”День\”

\”Ми вже направили до Мін\’юсту матеріали нашого розслідування. За підтримки міністра юстиції Павла Петренка була створена спільна робоча група, яка зараз опрацьовує доказову базу, щоб всі рішення були законними і не викликали сумніву\”, – сказав Наливайченко.

Водночас голова СБУ висловив переконання, що Компартію необхідно зняти з реєстрації в Україні, а згодом матеріали про незаконну діяльність цієї структури необхідно передати до суду.

\”Необхідно заборонити не лише партію, але й ідеологію. Також необхідно притягнути до відповідальності тих компартійних функціонерів, які вербують найманців в Луганську та Донецьку, постачають зброю й відкрито зазіхають на територіальну цілісність України\”, – наголосив Наливайченко.

Нагадаємо, що 18 травня в.о. президента Олександр Турчинов звернувся до Мін\’юсту з листом, у якому детально розписав про сепаратистські дії комуністів. Незабаром діяльність Компартії можуть заборонити на всій території України.

peredplata