Наливайченко: Росія давно готувала агресію проти України

Наливайченко: Росія давно готувала агресію проти УкраїниУ Службі безпеки з грудня 2013 року працювали кілька груп високопосадовців ФСБ Росії, які готували агресію проти України.

Про це заявив очільник СБУ Валентин Наливайченко в інтерв\’ю газеті \”День\”.

\”Із грудня 2013-го і до кінця лютого 2014-го у структурі Служби працювали три групи високопосадовців ФСБ. Упродовж цих місяців уся сучасна зброя, особові справи, архіви, — все, на чому базується професійна спецслужба, було вивезено до Сімферополя\”, – заявив він.

Наливайченко розповів, що в останні роки \”підрозділи, які покликані захищати Українську державу, були наповнені російською агентурою та планували розгін Майдану\”.

\”Усе це свідчить про те, що Москва разом з Януковичем планомірно і давно готувалася до анексії Криму і подій, які відбуваються сьогодні на Донбасі\”, – заявив він.

\”Зараз припинені всі контакти з агресором, більше того, двосторонні домовленості і угоди розірвані. Єдині наші \”контакти\” — це протидія підривним акціям агентури ФСБ\”, – додав глава СБУ.

Наливайченко розповів, що уже в березні цього року на території Луганської та Донецької областей з\’явились сепаратистські організації та диверсійні групи.

\”Вербували найманців і переправляли на нашу територію зброю, зокрема й ПЗРК, осередки КПУ, колишній міністр внутрішніх справ та колишній керівник СБУ. А колишній командувач внутрішніх військ узагалі займався мобілізацією найманців на території Ростовської області в Росії\”, – заявив він.

\”Ціною неймовірних зусиль, насамперед простих співробітників СБУ, окремі напрями врятовано. Наприклад, контррозвідка та захист державності — це підрозділи, на які ми можемо спиратися\”, – пообіцяв глава СБУ.

peredplata