Молодь Буковини і Степан Бандера

Молодь Буковини і Степан БандераСьогодні Євромайдан став фоном подій, які відбуваються зараз. Війна на сході формує новий порядок денний. Конфлікт, поки тільки поглиблюється або як кажуть науковці «відбувається ескалація». Попри всю складність попередніх суспільних зрушень: наших з вами успіхів та трагедій, Євромайдан підготував нас до важкого сьогодення.

Чернівецька молодь, яка стала рушієм для розвитку нашого місцевого Євромайдану зніяковіла перед війною. Адже, що ми можемо робити корисного в умовах війни!? Для цього було вирішено взяти тайм-аут і поїхати у гори набиратись сил, «вбирати» дух минувшини та обговорювати подальші дії. Для того, щоб тримати себе у тонусі працювали «мізками» з Михайлом Сеничаком, який став для багатьох наших колег провідником у світ державного управління.

Як влучно зауважив Андрій Кучуран, активіст Чернівецького Євромайдану: «Ми стояли за відповідальність і чесність. За усвідомлення того, що все в наших руках. Ми це відчули прогнавши Януковича і компанію. Треба це відчуття не відпускати. Є позитивні зміни у роботі влади, але залишилось багато проявів старого і це варто викорінювати. Наша задача і полягає у тому, щоб систематично будувати нову систему державного управління, якісно нову».

Іван Данелюк, екс-голова Студпарламенту ЧНУ ім. Ю. Федьковича підкреслив, що наразі ми зобов’язані продовжити розпочате, адже майдан – це тільки поштовх до змін. За революцією гідності та свідомості слідує революція вчинків та дій. Тому, ми повинні використовувати всі можливі важелі впливу та допомагати іншим, не втрачати запал, що з’явився у колі однодумців на Центральній площі міста.

Попри такий цікавий дискурс у горах нам вдалось відвідати історико-меморіальний музей Степана Бандери у с. Старий Угринів. Буремне життя тепер вже відомого на весь світ Степана, його революційний порив та боротьба за Україну вражає.

Ольга Гришин-Грищук, активістка Чернівецького Євромайдану відзначила, що Степан поклав себе та свою родину на алтар боротьби за українську державність. Як і в ті часи, сьогодні Україна також бореться за себе, а ми як її дочки та сини повинні приймати цей складний та одночасно страшний виклик і йти в бій з усмішкою на устах, як на сході України воякам, так і нам на місцях. На Буковині маємо сильного ворога на ім’я корупція, з яким варто боротись як у органах влади так і в собі. Адже завжди варто пам’ятати про наших хлопців, які віддали своє життя для нас. Нам же, варто бути гідними.

Подорож стала для нас певним «перезавантаженням». Зібрались, а тепер у бій, свій, своєрідний, поки без куль та автоматів.

Макс Волошин

peredplata