Порошенко: У нас достатньо сил для вирішального удару (відеозвернення)

Порошенко: У нас достатньо сил для вирішального удару (відеозвернення)Україна готова до відновлення територіальної цілісності всіма способами, але пріоритет наразі надається мирним засобам.

Про це у своєму відеозверненні заявив Президент України Петро Порошенко, повідомляє пресс-служба глави держави.

\”Держава зобов\’язана захистити своїх громадян від терористів та озброєних банд. Україна шляхом неймовірних зусиль зараз відновлює боєздатність армії, створила Національну гвардію. У нас тепер достатньо і сил, і політичної волі для того, щоб завдати вирішального удару по незаконно озброєних формуваннях. Але, з іншого боку, ми тверезо оцінюємо ймовірну кількість жертв і серед українських військових, і поміж мирного населення Донбасу. А воно зараз фактично перебуває в заручниках у бойовиків. Саме тому я запропонував мирний план. Ми готові до відновлення територіальної цілісності всіма способами, але пріоритет наразі віддаємо мирним засобам\”, – заявив Порошенко.

\”Як Верховний головнокомандувач, вчора, перебуваючи в штабі Антитерористичної операції під Слов\’янськом, я віддав наказ Збройним Силам, Національній гвардії, підрозділам МВС, прикордонникам в односторонньому порядку припинити вогонь. Українська влада першою пішла на такий крок. Бо я відчуваю свою відповідальність за долю держави\”, – підкреслив він.

peredplata