Леонід Кучма може стати спецпредставником Президента на Донбасі

Складається враження, що тільки для України існує перемир’я на Сході країни, а російські найманці заявляють, що воно їх не стосується. Це було прогнозоване, але ідея перемир’я правильна з точки зору інформаційної роботи. Пише УНН.

\”Для зовнішнього світу та для мешканців Донбасу київська влада продемонструвала, що готова до миру, не воює наосліп та пропонує терористам вибір. Це сильна відповідь на пропагандистське промивання мізків російською стороною, яка дозволить громадянам України на Донбасі задуматись про реальний стан справ\”,- вважає політолог Віталій Бала.

Він також відзначив, що \”іншим позитивом є можливість показати реальне обличчя терористів, які відкидають мир, а тому в української сторони будуть розв’язані руки\” для того, щоб застосувати до них \”більш дієві заходи\”.

\”Насправді, переговори в середині Донбасу немає з ким вести. Є необхідність співпрацювати із представниками місцевого самоуправління, з самими громадянами, але вести переговори з терористами – визнати наявність псевдодержавних утворень в межах України. Це не припустимо\”, – зауважив В.Бала.

Він додав, що \”Україну хочуть втягнути в переговори, аби повести розвиток подій по придністровському сценарію\”.

\”У Москві не має іншого джокера, лише Медведчук?\”, – зазначив політолог.

Тому, на його думку, повідомлення про те, що спецпредставником П.Порошенка на Донбасі може стати другий Президент України Леонід Кучма, \”є цікавим, але це не стосується переговорів\”.

\”Мета такого представництва – реалізація мирного плану, – зауважив політолог. – Це саме буде робота із місцевою владою, органами самоуправління, представниками бізнесу, громадянами\”.

\”Треба розуміти, що на Донбасі частина громадян стала жертвою іноземної ворожої пропаганди, а, враховуючи складний соціально-економічний стан в регіоні, це дало небезпечний ефект. Саме із цим треба буде наводити лад\”, – сказав В.Бала.
\”Також фігура Кучми матиме й сильний міжнародний ефект. Цим буде доведена єдність української політичної еліти у боротьбі із наслідками терористичної атаки на Україну\”, – зауважив експерт.

\”Початок перемир’я довів патологічну агресивність терористів, отже воно є правильним тактичним ходом для інформаційної роботи на міжнародному і внутрішньоукраїнському рівнях. У будь-якому випадку розвитку подій перемир’я позитивно працює на авторитет української влади\”, – резюмував політолог.

Як відомо, 21 червня Президент України Петро Порошенко підписав Указ, яким увів в дію виконання Плану з мирного врегулювання ситуації у східних регіонах України. Раніше, 20 червня, під час спілкування з жителями Святогорська Донецької області він наголосив, що із цього дня і до 27 червня припиняються бойові дії.

peredplata