М.Саакашвілі: Оголошуючи перемир\’я, Путін посилить бандитів для нанесення вирішального удару

Оголошуючи перемир\’я, президент Росії Володимир Путін здійснює план з подальшого розчленування і підриву України. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі, передає УНН.

За його словами, конфлікт в Донецьку і Лугангску схожий як дві краплі води на війну в Абхазії 1992-1993 років.

\”Тоді Шеварднадзе підписав 3 угоди про перемир\’я, і ​​кожного разу Росія використовувала це для перегрупування сил і захоплення нових територій. Оголошуючи про перемир\’я сьогодні, Путін, скоріше за все, ставить перед собою три завдання: першочергове завдання – уникнути секторальних санкцій з боку Заходу, які були б неминучі, якщо б зараз не було досягнуто згоди. Друга – Путіну вдалося створити нові суб\’єкти у вигляді бандитів з ДНР, що дозволить в майбутньому посилатися на конфлікт між Україною і ДНР, а не Україною і Росією; і третя – спробувати знизити пильність українського уряду, таємно посилити бандитів для нанесення вирішального удару і видворення українських військ з Донецька та Луганська\”, – написав Саакашвілі.

Він також висловив переконання, що влада України зможе розумно вийти з цієї ситуації.

\”Упевнений, що керівництво України має достатньо досвіду, щоб проаналізувати всі можливі ризики і не дати В.Путіну здійснити план з подальшого розчленування і підриву держави\”, – підкреслив він.

Нагадаємо, 20 червня Президент П.Порошенко віддав наказ про припинення вогню на тиждень усіма силовими підрозділами, які беруть участь у спецоперації на сході України. Наказ про припинення вогню триватиме з 22:00 20 червня до 10:00 27 червня.

peredplata